Carolina vinner två raka med Ryan, McGinn i laget

Carolina vinner två raka med Ryan, McGinn i laget

Derek Ryan blev tillsammans med Brock McGinn uppkallad till NHL och Carolina Hurricanes nyligen. De kastades rakt in i truppen och gjorde säsongsdebut mot Washington Capitals i söndags. En match som Hurricanes vann med 5-1 efter att Sebastian Aho gjort sina två första NHL-mål i karriären och fyra poäng var från Tuevo Terräväinen och Jordan Staal. Efter tre raka förluster kan jag tänka mig det kändes skönt att vinna en match igen och inte minst mot ett topplag som Capitals.

I tisdags kom sedan nästa match, denna gång borta mot San Jose  Sharks. Det skulle bli en ganska målfattig historia där Cam Ward i målet äntligen fick hålla nollan igen samtidigt som det framåt skulle vara en helsvensk historia som skulle avgöra. Viktor Stålberg assisterade Joakim Nordström till hans första mål för säsongen och det var också det enda målet som kom den matchen.

Derek Ryan har spelat cirka 14 minuter i snitt dessa två matcher och vunnit 68,2% av sina tekningar, men är än så länge poänglös. Hans roll är kanske aningen mer defensiv än han kanske normalt är van vid. Han har inte varit inne på något mål bakåt, men inte heller bidragit med några mål framåt. Brock McGinn har inte fått samma förtroende utan snittar bara cirka 10 minuter per match, men även han är poänglös.

På fredag möter står Montreal Canadiens för motståndet. Ett lag som inlett säsongen riktigt starkt. Det ska bli intressant att se om de kan förlänga vinstraden till tre raka segrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *