Örebro nollade av Frölunda

Örebro nollade av Frölunda

Det brukar sägas att det gäller att hålla tätt första tio minuterna och sedan försöka äta sig in i matchen när man möter offensivt starka lag på deras hemmais. Att det här skulle bli en svår match var nog de flesta förberedda på, men kanske inte alla vad det verkar. Örebro hade svårt att få stopp på Frölundas anfall och det var ofta de kom flygande och enkelt tog sig in i zon matchen igenom.

Det första målet kom redan efter 1:25 efter att Örebros backar gått bort sig ganska grovt. Efter det fortsatte Frölunda att trycka på och även om kedjan med Libor Hudacek, Greg Squires och Marcus Weinstock var kreativa framåt och kunde få lite snurr var det dåligt med avslut mot mål. Spelet kom att störas av utvisningar mot mitten av perioden och när Frölunda fick spela powerplay skulle också 2-0 komma.

Örebro försökte ändå att göra saker framåt och Weinstock hade ett skott i ribban kort efteråt, men istället skulle Frölunda vända på spelet och kontra in 3-0 efter lite tveksamt defensivt arbete. Perioden slutade 3-0 och det är svårt att ifrågasätta det med det övertag Frölunda ändå hade. Örebro hade inte många avslut på mål och väl där stod sedan Dan Bakala i vägen.

Även om spelet skulle bli jämnare i den andra perioden var det fortfarande Frölunda i förarsätet. Efter fem minuter spelade lyckades Frölunda etablera bra press i Örebros zon och efter en misslyckad rensning blev istället Victor Olofsson helt friställd och kunde sätta 4-0 bakom en helt utelämnad Axel Brage. Några minuter senare skulle han bli avbytt av Julius Hudacek. Man kan på inga vis skylla målet på Brage, men jag antar det var en klassisk ”väcka laget, byt målvakt”, eller något i den stilen.

Hudacek fick bekänna färg ganska ordentligt under återstoden av perioden genom både en och två svettiga räddningar när Frölunda öste på med skott. När Örebro sedan fick chansen att spela powerplay lyckades man tyvärr inte få till det utan Frölunda försvarade sig bra. Perioden gick till pausvila utan att några fler mål kom.

I den tredje perioden jämnade om möjligt spelet ut sig något mer, men Örebro kom aldrig närmare än genom ett nytt ribbskott. Denna gång av Martin Johansson. Det fanns individuella prestationer och spelare som stod för bra intentioner matchen igenom, men det kändes osynkroniserat och vilset bitvis. Hudacek-kedjan var som vanligt samspelt och bjöd på fint spel, men de kom inte igenom Frölundas försvar.

Matchen slutade sedan 5-0 efter att Frölunda lyckats gräva fram en puck som studsade runt framför Hudacek i målet utan att han lyckades få en handske på den. Något symptomatiskt för matchen som helhet. Frölunda ville mycket mer och var mer samspelta än Örebro. Det syns på deras spel att de litar på varandra och vet var de har sina medspelare. Desamma går inte riktigt att säga om Örebros insats idag.

Nu gjorde Frölunda en väldigt bra match och Örebro en sämre sådan. För Örebro väntar härnäst en hemmamatch mot ett Djurgården på torsdag, ett lag som kämpar i botten av tabellen. Örebro vann övertygande sist lagen möttes och borde kunna bjuda på en bättre insats där än de gjorde idag. Den här matchen är nog bara att lägga till handlingarna. Ta upp misstagen, lära sig av dem och gå vidare. Frölunda är ruskigt bra just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *