Från en domares perspektiv

Från en domares perspektiv

Kerry Fraser är en av de mest meriterade domarna världen över. Han har dömt flest matcher i både grundserie och slutspel i NHL. Hela 1900 matcher i grundserien, 261 matcher i slutspelet och tretton Stanley Cup-finaler är en meritlista ingen annan kan matcha. Han har lagt skridskorna på hyllan numera och är istället expert på TV, en ganska uppskattad sådan.

Han har mer erfarenhet av ishockey än de flesta levande människor och kan också erbjuda perspektiv många andra inte kan. Han har nu skickat in ett bidrag till The Players Tribune. Han går inte igenom hela sin karriär, men det är ändå ett långt inlägg som verkligen ger en alternativ synvinkel på en del stora händelser i NHL-historien och målar framförallt upp en människa under en den svartvita tröjan.

Man får höra mycket hemska saker skrikas mot domare i hallar runtom Sverige och ibland undrar jag hur de orkar. En bra dag hör de inga kommentarer och en dålig dag blir de dödshotade och förminskade till skadedjur eller värre. Jag kan verkligen varmt rekommendera denna artikel.

The Zebra

The Players Tribune släpper regelbundet högkvalitativt material och om det är någon sida man ska prenumerera på som ishockey- och sportälskare är det den. Spelare och andra sportprofiler lägger regelbundet personligt material som ger ett djup till de namn man ser i nyhetsartiklar eller på TV regelbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *