Officiellt: Las Vegas får NHL-lag 2017/18

Officiellt: Las Vegas får NHL-lag 2017/18

NHL Awards och den stora draften kommer att ske under de kommande dagarna, och inför detta stora evenemang har NHL hållit en presskonferens där representanter från både Las Vegas och Quebec närvarade. I fallet med Quebec finns allt som behövs i form av arena och organisation. Problemet är att det ligger i Kanada och så pass långt österut. Den kanadensiska dollarn är svag samtidigt som det redan finns många lag runtomkring där.

Därför valde NHL att begränsa expansionen till endast ett lag inför säsongen 2017/18, och valet föll då på Las Vegas. Även Seattle har varit med i diskussionerna kring möjliga städer, men där finns det ganska mycket som måste lösas innan de ens är nära att få ett lag. Vad laget i Las Vegas kommer att heta verkar än så länge inte vara officiellt, men det har pratats om namn i stil med Aces och Black Knights.

Inför säsongen kommer en expansionsdraft att hållas där Las Vegas ska plocka en spelare från varje klubb och minst välja tre målvakter, 14 forwards och nio backar. Varje klubb kan skydda en målvakt, tre backar och sju forwards alternativt en målvakt och åtta utespelare. Det finns även regler som säger att de spelare som exponeras måste uppnå vissa krav, samtidigt som ett antal spelare har så kallade ”No Move Clause” eller ”No Trade Clause” och inte kan väljas av Las Vegas.

Det gör det hela till en väldigt avancerad process för att välja ut vilka spelare som ska skyddas och vilka som ska exponeras, men NHL kände sig trygga med att Las Vegas kommer få en väldigt konkurrenskraftig trupp när alla val är gjorda. Samtidigt är Las Vegas garanterade samma odds som det tredje sämsta laget i NHL i draftlotteriet. Det kommer ge dem en möjlighet att plocka minst en väldigt lovande spelare tidigt i sin första draft.

När Quebec kommer få möjlighet att ansluta till NHL verkar än så länge vara lite luddigt, men det verkar ändå som att NHL är intresserade. Frågan är när det är rätt läge för det bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *