Alfons Malmström draftad av Detroit Red Wings

Alfons Malmström draftad av Detroit Red Wings

Under dagen har de avslutande rundorna av NHL-draften gått av stapeln. Under gårdagen valdes de 30 första spelarna och idag blåste man igenom runda två till sju. Daniel Marmenlind gick in i draften som den näst bäst rankade målvakten från Europa, men det skulle vara en annan Örebro-spelare som skulle bli vald: Alfons Malmström.

Malmström anslöt till Örebro inför förra säsongen från Luleå, men kommer ursprungligen från Övertorneå. Han spelar främst med Örebros J20-lag trots att han precis fyllt 18 i dagarna som gått och är en av de mest lovande 98:orna i landet. Det är en ganska stor kille som fortfarande är väldigt rörlig. Han valdes i fjärde rundan som 1o7:e spelare totalt av Detroit Red Wings som brukar ”drafta” bra från Sverige.

Även om Malmström inte nämnts i samma veva som Nylander, Asplund och andra mer etablerade namn under draften har han legat på många listor med namn för att hålla ögonen på. Samtidigt som jag tycker det är jättekul att Malmström blev tingad av Detroit lider jag lite med Marmenlind som är en av de största talangerna i Europa på målvaktssidan, men som blev utan klubb denna gång.

Det är tyvärr väldigt ovisst när det kommer till målvakter om de blir valda eller inte, men det kommer en till draft nästa år. Det är inte helt ovanligt att just målvakter kan slå sig in i NHL vid en högre ålder, och att inte bli vald behöver inte betyda något heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *