Johan Adolfsson förlänger med Örebro

Johan Adolfsson förlänger med Örebro

Johan Adolfsson har haft en brokig karriär med hjärnskakningar och skador som stört honom under perioder. Han var borta nästan två år efter en allvarlig hjärnskakning och förhoppningarna om att han skulle kunna återvända till ishockeyn var små. Han lyckades dock nästan mirakulöst hämta sig från det och återvände till truppen under 2014 efter att ha klarat av sommarträningen utan att ha hämmats nämnvärt.

Under den föregående säsongen fick han andra problem, ljumskar och en magmuskel började bråka, vilket tvingade honom till operation och ledde till att han missade slutet på säsongen. Nu ska operationen gått bra och en av de mest uppenbara frågorna som kom upp under presskonferensen som skulle summera säsongen var just om Adolfsson skulle få en ny chans i Örebro-tröjan. Han har spelat hela sin karriär i Örebro bortsett två säsonger i AIK.

Pontus Gustafsson svarade då att man pratade med Adolfsson och hans agent och hoppades att kunna nå en överenskommelse. Nu har Örebro Hockey släppt nyheten om att Örebro-sonen kommer att fortsätta i klubben ett år till. Under den förra säsongen var han utlånade till Vita Hästen under en sejour och gjorde där 5 poäng på 6 matcher. I SHL blev det 19 matcher och 4 passningspoäng innan skadorna satte stopp.

Förhoppningsvis kan den egna produkten ta en plats i laget under säsongen som kommer. Han bidrar med en härlig energi och arbetsvilja. Han är med sin begränsade speltid en spelare som producerar bra med poäng sett till P/60 (poäng per spelad 60 minuter istid), tro det eller ej.

En intervju med Adolfsson finns på Örebro Hockeys hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *