Jared Aulin fortsätter att producera i NLB

Jared Aulin fortsätter att producera i NLB

Vi skrev för ett tag sedan om den imponerande start på säsongen som Jared Aulin haft i SC Rapperswil-Jona Lakers. Han har inte direkt slagit av på takten sedan dess utan hans kedja med Antonio Rizzello och Dion Knelsen har fortsatt producera en nästan ohälsosam mängd poäng. Aulin ligger just nu på 22 poäng på 16 matcher, 6 mål och 16 assist, medan Knelsen har gjort 15 mål och 10 assist på lika många matcher. Rizzello sladdar lite med ”endast” 7 mål och 9 assist, men det är väl ändå godkänt får jag säga.

Knelsen har med andra ord passerat honom i den interna poängligan, men de har båda en bit upp till Philip-Michaël Devos från HC Ajoie som på något sätt lyckats göra hela 14 mål och 18 assist på 17 matcher. Det är ett snitt på 1,88 poäng per match. Jag kan bara gissa att han kommer spela i NLA eller någon annan serie nästa år.

Lakers har lyckats avancera lite i tabellen tack vare sin spetskedja och befinner sig just nu på en fjärdeplats med 32 inspelade poäng; två poäng och en match mindre spelad än laget på tredje plats, SC Langenthal. Serien toppas fortfarande av HC La Chaux-de-Fonds på 41 poäng som än så länge inte förlorat efter full tid och har hela sex poäng ned till EHC Olten på andra plats.

Cirka två tredjedelar av serien återstår att spela, men nog ser det ut som att Lakers kommer att gå till slutspel och Aulin stärker verkligen sin aktier för en flytt till en lite bättre liga i framtiden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *