Förlust mot Falun

Förlust mot Falun

Falun är favoriter att vinna kvalet till DamEttan Västra och därmed visste vi att det skulle bli en svår match. Efter en jämn första period, där enda målet kom efter en individuell prestation, fanns det gott hopp inför andra att Örebro skulle kunna vända på det.

Tyvärr fick man ingen vidare start utan Falun utökade till 2-0 ganska tidigt efter att Örebro missat markering framför eget mål. Falun fortsatte mala på och kunde också göra 3-0 inte långt efteråt.

Det kändes tufft, men Örebro jämnade ut spelet och skapade en del oreda framför Ida Winkler i Faluns kasse, men hon hade god hjälp av sina medspelare som lyckades rensade bort lösa puckar.

Den tredje perioden blev tyvärr inte riktigt den jakt på reducering som man hoppades på. Falun lyckades hålla Örebro kort och istället gjorde de 4-0 när Örebro åkte ut för för många spelare på isen.

Kort efteråt fick Örebro chansen att spela powerplay och var nära att reducera, men det ville sig inte.

Örebro skapade chanser och försökte utmana, men skärpan fanns inte riktigt där när chanserna kom. Sandra Bååth i målet stod för flera bra räddningar och kan inte direkt lastas för detta.

Falun har ett bra lag på pappret och Örebro hade behövt göra en snudd på felfri insats för att slå dem. Nu får vi hoppas att det går bättre imorgon mot Nor IK som man slagit två gånger redan under säsongen.

Det är fortsatt oklart hur många lag från kvalserien som kommer att få spela i DamEttan nästa säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *