MoDo drog på sig rånarluvan och tog alla tre poäng

MoDo drog på sig rånarluvan och tog alla tre poäng

Med tanke på hur blekt det sett ut från Örebro på sistone var den första perioden mot MoDo en mycket glad omväxling. Örebro såg inspirerade ut och trampade på riktigt bra, och de skapade även farliga lägen framför motståndarkassen.

Örebro fick chansen i powerplay, men närmare än ramverket kom man inte. Bra spel dock. Det var ändå frustrerande att det inte blev några mål av det spel som ändå presterades.

Precis innan periodpausen drar Örebro på sig en utvisning och i inledningen av andra perioden skulle MoDo kunna utnyttja det för att göra 1-0 på en snygg pass genom mittzon med direktskott på det. Inget man kan lasta Jonas Arntzen för direkt.

Medvinden från målet bar Modo under efterföljande minuterna och Örebro såg inte ut att få någon direkt ordning på den högre pressen som MoDo spelade med, men mot mitten av perioden var det dock Örebro som åter igen började snurra i anfallszon.

Hannes Björninen hade ett otroligt bra läge där han nog inte insåg hur ren han var med målvakten.

Den tredje perioden fortsatte ungefär i samma upplägg med Örebro som det bättre, spelförande laget. En kvittering kommer också ganska omgående när Hannes Björninen styr in Jonathan Lekkerimäkis skott.

Tyvärr skulle Örebro kladda till det ordentligt i egen zon senare i perioden och MoDo skulle lyckas lite tursamt göra 2-1. Aagard missar första dragningen helt, men lyckas vinna tillbaka pucken ändå och tråckla in den via Arntzen. Det är ett sånt där mål som en spelare som har flytet gör.

MoDo får tacka Lassi Lehtinen ordentligt efter matchen. Han var fenomenal. Samtidigt var Arntzen i Örebromålet riktigt bra han med och kliva fram flera gånger han med för att hålla Örebro kvar i matchen.

MoDo gör sedan 3-1 i tom bur. Jag kan inte påstå att det kändes speciellt rättvist, men MoDo hade en stekhet målvakt och flest mål vinner. Jag instämmer i det som studion säger efter matchen, MoDo kommer att bli ”avslöjade” om de spelar på detta vis fortsatt.

Idag blev Örebro stoppade av en stekhet målvakt. Sånt händer. Det är en del av hockeyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *