Förlust mot Färjestad

Förlust mot Färjestad

Örebro åkte upp till Karlstad med en målvakt, tre kedjor och två extraspelare kompletterade av fem backar. Färjestad ställde upp med tre kedjor och tre backpar. Det är värt att poängtera då det kommer att vara mer variation i uppställningarna än man är van vid från herrhockeyn.

Det märktes tidigt att den individuella skickligheten hos Färjestads spelare är hög och att man hade en tydligt strategi om att mer eller mindre åka igenom Örebros försvar genom att hämta fart i mittzon och sen försöka bryta sig in i zon. Man förlitade sig mycket på individerna medan Örebro gjorde sitt bästa att spela som ett lag.

Örebro stod emot detta inledningsvis bra och utnyttjade det dessutom till att kontra och vända på spelet snabbt. Det stod 2-1 efter första perioden och det kändes som att Örebro hade lite känn på Färjestad även om de vann skotten tydligt. Anna Brenkle målade på ett friläge framspelade av Frida Grandelius.

I den andra andra perioden hade Örebro det svårare med långt till båset och perioder av hårt Färjestad tryck. Det till trots blev periodsiffrorna desamma, 2-1, och totalt 4-2 till hemmalaget. Malin Wong hittade målet för Örebro även hon framspelad av Grandelius. Wong anslöt till Örebro inför den här säsongen från Hällefors.

Tränare Ulf Gyllander var tydlig med att ambitionen var att man skulle ge Färjestad en match och stå upp, och det gjorde man också. Laget bjöd till och hade häng på seriens storfavorit Färjestad inför sista perioden.

Det var fortsatt övertag Färjestad, men det skulle dröja till 47:e minuten innan Färjestad lyckades få in pucken i mål. Några minuter senare hade man utökat till 6-2 och Örebro tog time-out. Det gav effekt och Örebro kunde reducera i powerplay genom Grandelius som stod för sin tredje poäng i matchen. Färjestad återställde ordningen en stund senare genom att göra 7-3.

Boxplayspelet fungerade bra samtidigt som man också målade i powerplay. Special teams vann Örebro och det ska man ta med sig framåt. Ellen Rignert i målet hade en tuff match, men skottstatistiken förvånade mig lite efter matchen. Riktigt så dominanta kändes inte Färjestad. Brenkle och Grandelius stod för fina insatser i matchen.

Nu väntar Sandviken på lördag. De slog SHK Hockey med 4-3 på straffar i första omgången. Matchen spelas i Behrn Arena och börjar 14.00. Man hinner lagom kolla klart, äta något och sedan slå över till herrarna som tar emot Skellefteå 18.00.

Ett svar på ”Förlust mot Färjestad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *