Seger mot SHK, eftersnack med tränaren

Seger mot SHK, eftersnack med tränaren

Örebro Hockey åkte upp till Skärplinge i norra Uppland och tog sig an SHK Hockey Club. SHK började säsongen med att stjäla poäng av Sandviken, men mot Leksands IF:2 blev det tuffare med 5-1 i baken. Örebro hade en liknande, men faktiskt ännu tuffare start med först Färjestad och sedan Sandviken.

Under lördagen drabbade de två samman i vad som troligen blir slaget om fjärdeplatsen i DamEttan Västra. Det var som väntat en jämn historia över tre perioder, men Örebro gjorde en stark match defensivt där tränare Ulf Gyllander öste beröm över backarna efteråt och fick samtidigt utdelning framåt i både powerplay och vid lika styrka.

Malin Wong gav Örebro ledningen i powerplay i den andra perioden och i den tredje fick man islossning genom två mål av Stina Sandberg och ett mål av Anna Brenkle inom loppet av nio minuter i mitten av perioden. Sandberg hade dessutom assist på Brenkles mål.

En stabil insats av Örebro som inkasserade tre sköna poäng in på kontot. Nedan följer ett eftersnack med tränare Ulf Gyllander.

Jag får gratulera till segern. Den satt fint?

– Tack. Ja den var jättefin. Det var därför vi åkte upp. Det är ett lag som vi vet att vi har en god chans att spela jämnt med och även vinna emot. Svårspelade och en tuff hockey, men det var en möjlighet att vinna utan tvekan.

Det var en  incident i första period som ledde till matchstraff?

– Ja någonting var det. Det var en tjej som körde på en av våra och sedan så såg de att hon sparkade mot våran tjej och då blev det matchstraff för spark helt enkelt. Det var helt odramatiskt egentligen. Det var ingen träff.

Det verkar gå fortsatt bra för Malin Wong. Hon har verkligen kommit igång?

– Absolut. Hon har kommit igång, hon producerar mål. Det finns i den här matchen många andra som kliver som inte har klivit fram förut. Det är flera spelare som kliver fram och visar att de vill slåss om att vara bäst. Det var jätteskoj.

– Vi har ett antal spelare sjuka så vi åker dit med debutanter i division 1, men de anpassar sig och lär sig. De ser på de rutinerade, hur de gör och så vidare. Det är en tuffare hockey än den de spelat tidigare.

– Igår hade vi i princip en felfri backsida. Backarna gör ett väldigt bra jobb och hjälper till så att det inte blir de här chanserna. Då blir det mycket lättare att spela.

Det måste kännas riktigt skönt att hålla nollan?

– Absolut. den var jätteskönt. Som helhet var det ett gäng glada tjejer som satt och käkade efter matchen. Utan tvekan.

Nu väntar Västerås borta. Det är också en match där ni har en bra chans?

– Om två veckor ja. Det skulle spelats TV-pucken, men i och med att den blev inställd så är det på detta vis.

– Absolut. Det är egentligen bara Färjestad som vi inte kommer åt. De är svårast. Vi kan störa dem, men vinna då har vi gjort något extra bra.

Västerås tog en poäng mot Sandviken igår ändå?

– Västerås gjorde något bra, men kolla på skottstatistiken. De har nog seriens bästa målvakt när allting stämmer för henne. Hon har de haft i flera år. Hon är riktigt, riktigt duktig, och när hon spikar hon igen … då är det jobbigt, men vi har fått hål på henne förut och vi har vunnit mot Västerås förut. Självklart är det målsättningen att slå dem. Vi är ett bättre hockeylag som helhet med tre bättre femmor.

Det dröjer alltså till 17/10 18:30 innan nästa match spelas i DamEttan Västra. Örebro åker till Västerås och har alla chanser att knipa andra raka segern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *