Örebro Hockey lyfts upp till DamEttan Västra redan nästa säsong

Örebro Hockey lyfts upp till DamEttan Västra redan nästa säsong

Örebro Hockey Ungdom Dam slutade på andra plats efter Falun i Division 2 Västra föregående säsong. Mycket av Faluns framgångar hängde på de två tidigare SDHL-spelarna Lina Wester och Klara Myrén som snittade runt sex poäng per match.

Falun verkar nu tackat nej till sin plats i DamEttan Västra och så verkar även Hällefors / Filipstad ha gjort, vilket innebär att Örebro Hockey nu blivit erbjudna en plats i Division 1 Västra redan nästa år. Man får alltså en gratisplats i en klart attraktivare division redan till nästa säsong om man vill ha den.

Det tråkiga i detta är då att speglar tyvärr lite läget inom damhockeyn där det är alltifrån ovanligt att lag får tacka nej till seriespel på grund av bristande ekonomi eller spelarunderlag. Lyckligtvis är inte Örebro i den sitsen och den kan nu se fram emot att möta Färjestad, Leksands IF:2, Sandviken, SHK Hockey Club samt ett lag till nästa säsong, om man tar platsen.

Uppdatering: Stefan Bengtzén bekräftar att de blivit erbjudna platsen och kan ta klivit upp i DamEttan redan till hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *