Budgeten sänks med 16 miljoner, men rör inte A-laget

Budgeten sänks med 16 miljoner, men rör inte A-laget

Det var ett lugnt och sansat möte som mest präglades av lite problem med ljudet och väldigt få medlemmar som närvarade, trots digitalt möte och kasst, klibbigt väder.

Eftersom mötet var digitalt valde man att ha omvänd röstning. Det vill säga man säger ifrån om man inte håller med. Tystnad är medhåll. Mats Eriksson valdes till ordförande i år igen och fällde direkt en kommentar om att man ska ta det lugnt och se till att det går rätt till så man inte får skämmas efteråt. Jag vet inte om han tänkte på årsmötet för tre år sedan eller om det bara var lite självironi.

Mikael Johansson får sedan mikrofonen och summerar det gångna året och känner sig stolt, med rätta, över hur bra det gått för samtliga lag inom föreningen. A-laget ledde serien under en perioden, men på grund av skador och sjukdomar ramlade man tyvärr ur top-6 till slut. Hade man bara fått spela en enda match till i Behrn Arena hade resultatet blivit 3 miljoner bättre.

J20 ledde SuperElit Top10 när säsongen avbröts och J18 ledde sin serie. Samtidigt har man också tagit över damlaget från Örebro Hockey Ungdom och blev direkt uppflyttade till Division 1 när andra lag valde att tacka nej till sina platser. Han upprepade samma mantra som Bengtzén gjort. Det ska vara svenska tjejer som ska bygga detta lag och det är en långsiktig satsning.

Budgeten inför nästa år är väldigt konservativt satt. Man sänker den från föregående års rekord på 119 miljoner till endast 106 miljoner. Sänkningen ska inte påverka A-laget direkt. A-laget är väldigt högt prioriterade och de besparingar man tänkt göra ligger inom andra delar av koncernen. Givetvis är inte slutspel en del av budgeten.

Man sänker bl.a. personalomkostnader med runt 6 miljoner och andra övriga omkostnader med 10 miljoner.

Under mötet fastslogs det också att styrelsen fick rätten att fatta beslut om nyemission om högst 30 miljoner under kommande säsong gällande ett eller flera av företagen Örebro Hockey Holding AB, Örebro Elithockey, All Event i Örebro AB och Säljbolaget i Örebro AB. Det betyder inte att man kommer att göra det, men man har möjligheten att göra det.

På frågan om hur man ser på de externa ägare som finns inom koncernen finns det just idag inga tankegångar på att köpa tillbaka några aktier, men det utesluts inte i framtiden om förutsättningarna och möjligheterna finns.

Mötet avslutas sedan och det enda som riktigt hänt under mötet är att ljudet strulat lite, men Tony fick ordning på det till slut.

Niklas Johansson ansluter då i shorts. Första frågan är då given: Vad händer med Nick Ebert? NJ fortsätter låta positiv, men lovar ingenting. Han tycker att det går åt rätt håll, men betonar att Ebert är väldigt noggrann och de fortsätter att bearbeta honom. Han vill inte gå ut med något förrän det är helt klart.

Gällande Borna Rendulic är det en av bollarna de jobbar med. Han säger inte så mycket mer än så. Han verkar rent av vänta in och se om han kan hitta någon ännu bättre, annars verkar Rendulic vara ett bra alternativ.

Lagom som mötet var över insåg jag att jag så klart skulle frågat om Näkyvä också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *