Örebro spelade ut Mora/Hällefors

Örebro spelade ut Mora/Hällefors

I första perioden var det mesta av spelet förlagt i Moras zon. Örebro hade dessutom flera frilägen på det, men lyckades inte få hål på Klara Larsson i Morakassen.

Mora stack upp vid några tillfällen i farliga kontringar, men det slutade aldrig med något som Minett Backlund inte enkelt kunde stoppa.

Örebro drog på sig två utvisningar i perioden och båda gångerna skapade Mora en del farligheter som testade Backlund i målet, men inget som hon inte kunde hantera.

Det ska dock sägas att Örebro hade det mesta av pucken under det andra försöket. Det blev inga mål i första, men skotten slutade 26-6 till Örebro.

Spelet fortsatte på likartat sätt i andra perioden, men till slut skulle Örebro spräcka målnollan genom Linnea Hurtig som bröt in från hörnet och satte pucken högt på närmaste stolpen. Rätt snyggt får jag säga.

Örebro tryckte på och skapade flera riktigt bra chanser, men det skulle dröja till dryga fem minuter kvar på perioden innan Lovisa Samuelsson skulle utöka till 2-0 fint framspelad av Julia Hagnäs.

Mora fick in en reducering innan perioden var slut. Ett friläge som Tilde Sundnäs Grillfors skrinnade och arbetade fram själv på ett snyggt sätt.

Örebro vann skotten med 18-2 i andra perioden.

Tredje perioden var den andra lik. Örebro tryckte på utan att få i pucken och Mora gav lite skrämselhicka när de stack upp på en kontring.

Även när Mora fick spela powerplay var det Örebro som hade mest puck. De var också närmast att göra mål när pucken höll på tt styras på en skridsko in i eget mål.

Örebro fick sedan chansen att spela powerplay för första gången och det tog inte lång tid innan det stod 3-1 på tavlan. Ett välplacerat skott av Maja Armborg högt på stötsidan.

Nytt powerplay följde för Mora, men det var nog deras svagaste i matchen. Örebro skapade mer än de gjorde. Med minuten kvar tog Mora ut målvakten, men det gav inget.

”Game over Mora” som sonen uttryckte det.

Nu blir det att skynda sig hem för att kolla på killarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *