Storförlust mot Färjestad

Storförlust mot Färjestad

Satsande Färjestad skulle visa sig vara en alltför svår motståndare. Nog för att siffrorna rann iväg en del, men tyvärr får man nog konstatera att ojämnheten i serien lever i allra högsta grad kvar från tidigare säsonger.

Färjestad har minst en växel till helt enkelt och  det faktum att till slut slutade 15-0 är det inte mycket att säga om.

Spelmässigt dominerade Färjestad stort i den första och tredje perioden framförallt. I den andra perioden fick Örebro chansen att spela powerplay i fem mot tre i nästan två minuter, men trots bitvis bra spel var siktet inte ställt något vidare och man lyckades in få hål på Linda Glädt i hemmakassen.

Det här var inte en match som man förväntade sig att Örebro skulle vinna, men att det skulle rinna i väg så mycket som det gjorde är så klart mindre kul för alla inblandade. Det är dock två lag med väldigt skiftande ambitioner denna säsong och tyvärr är inte serien jämnar än såhär just nu.

Örebro kan mycket sluta bland topplagen i tabellen, men Färjestad kommer att spela hem serien med en i slutändan nästan absurd målskillnad.

Härnäst väntar Mora IK/Hällefors IK på lördag hemma i Behrn Arena. En match som nog kan bli en jämn och spännande historia. Lagen har snarlika resultat i de första matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *