En poäng mot Växjö

En poäng mot Växjö

En bättre match hade varit lätt att sammanfatta som två bra lag som tar ut varandra, men idag spelade inget av lagen på en speciellt hög nivå. Det mest påtagliga i matchen var just saker som inte fungerar, och där sticker Örebro Hockeys special teams ut mest av allt. Inget mål på flera powerplay-försök, inklusive fyra mot tre, och ett mål i baken i boxplay igen.

Nu var det en massa studsar, mer eller mindre lyckosamma som till slut ledde till målet i boxplay, men likväl hände det. Laget tappar det mesta av sitt självförtroende så snart den spelformen startar och så snart den över så är man igång och kör igen.

Samma sak kan man säga om powerplay. Nu hade man två ramträffar idag, en med helt öppen kasse från dålig vinkel, men det förvånar mig inte alls att det blev mållöst så som laget uppträder så snart man tvingas ställa upp och skapa något.

Robin Kovacs fortsätter att leverera och gav också Örebro ledningen i första perioden genom att prickskjuta i första krysset. Något vi sett han göra förut och som han kommer att göra igen. Riktigt kul att se honom leverera på den nivå man vet han har i sig.

Emil Larsson målade också. Något vi så klart borde tagit för givet efter att David Hellsing sagt han skulle göra det.

I spelet fem mot fem så levererar Örebro. Inget snack om det, men just idag kom man inte upp i normal standard utan att vara direkt dåliga.

Båda lagen hade mycket dräll med pucken. Mycket konstiga studs och passar som hamnar lite varstans, ofta i mittzon. Det var helt enkelt inte den bästa hockeyn och det kändes inte som att speciellt många var kompis med pucken.

Växjö avgör sedan i förlängningen till 3-2.

Om matchen varit mindre bra spelad de första 55 minuterna så kändes lite som att de slog av ännu mer på slutet och förlängningen kändes lite som att alla gick på ångor.

Grymt härligt att se Kristian Näkyvä kliva in och göra en bra match direkt. Man hade kunnat tro att han skulle ha lite bambiben efter att inte ha spelat på länge, men det såg man inte mycket av utan han är fortfarande bättre än de flesta även när han är lite matchovan.

Nu väntar två raka hemmamatcher mot Malmö och Rögle. Där har man duktigt med revansch att utkräva på sig själva efter två riktiga plattmatcher nere i Skåne. Låt oss hoppas att de verkligen ser till att visa att de även kan slå dessa lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *