Alla utvisningar kostade matchen för Örebro

Alla utvisningar kostade matchen för Örebro

Det var ingen rolig inledning för Örebro. Växjö hade full fart från första början och dominerade ordentligt. Som tur var verkade Eero Kilpeläinen hittat formen igen och spikade igen helt.

När väl stomens lagt sig och Örebro rätt ut ett boxplay kunde de arbeta sig in i matchen igen, men en ny utvisning gav Växjö kommandot igen. Örebro redde ut även det.

När Örebro sedan fick chansen att spela powerplay hände det inte mycket förrän det egentligen var över och Anton Hedman tog saken i egna händer och bröt in framför mål och skickade in 1-0.

Tyvärr drog Örebro på sig ännu en utvisning när Brendan Shinimin förstärkte en situation med Jonathan Andersson rätt ordentligt.

Örebro redde ut det med, men fortsatte att ta utvisningar och till slut skulle Växjö få hål på Kilpeläinen när Elias Pettersson satte pucken ribba-in med ett jävulskt hårt skott. Det var en i övrigt ganska jämn period med en del farligheter åt båda håll, men två bra målvakter höll tätt.

I den tredje gick kanske tempot ner något, men tyvärr fortsatte Örebro ta onödiga utvisningar och Växjö utnyttjade det även denna gång. Med andra ord är det två mål i med en man mindre som sänker Örebro. Det råder inga tvivel om vad Örebro behöver göra mindre i nästa match.

I övrigt gör laget en bra insats. De håller det jämnt mot Växjö, men seriens bästa lag har ett väldigt bra powerplay. Örebro tar ännu en hedersam förlust och nu hoppas jag att man håller ihop defensiven lika bra mot Färjestad på lördag. Annars kan det bli åka av…

Eero Kilpeläinen är tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *