Marcus Björk till Örebro

Marcus Björk till Örebro

IK Oskarshamn inledde säsongen starkt och efter en liten svängom i mitten av tabellen är man nu tillbaka och slåss om en topplacering mot seriens avslut. En av lagets bästa spelare har varit Marcus Björk, fostrad i Björklöven och Luleå, som bara 20 år gammal gjort 34 poäng på 29 matcher, som back. Med sina 13 mål ser han ut att gå mot en seger i både poängligan och skytteligan för backar.

Enligt Aftonbladet är han nu överens med Örebro. Niklas Johansson ska ha lyckats sälja in staden och vårt hockeylag framför näsan på flera andra SHL-klubbar. Enligt MrMadhawk ska det hela redan varit klart i november förra året. Då låg Örebro betydligt bättre till i tabellen och jag antar att överenskommelsen bara gäller om det blir spel i SHL, men nu ska vi inte börja spekulera i det.

Det innebär också att Johansson inte kommer att förlänga med minst en av nuvarande backar och med tanke på att Ekbom verkar på väg till Frölunda får vi väl se Björk som en möjlig ersättare. De är ungefär lika stora om inget annat. Största skillnaden är väl den potentiella poängproduktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *