Anders Erikssons vara eller inte vara

Anders Erikssons vara eller inte vara

Vilken inledning på säsongen han fick, Anders Eriksson. Inget nytt kontrakt med Örebro. Istället try-out med Färjestad, som de valde att säga upp innan säsongen började. Han gick sedan klubblös under en period innan Örebro tog honom tillbaka efter att de insett att Joakim Andersson inte skulle komma tillbaka någon gång snart.

Med tanke på att han varit klubblös kunde jag ändå förstå att han fick en lite vacklande start. Nu har inte poängproduktionen kommit igång än. Han står på endast 1 mål på 10 matcher, men är +/- 0 med cirka 14 minuters istid per match. Jag kan tänka mig att en av anledningarna till att man tog tillbaka honom var för att boxplay-spelet fungerade så pass dåligt, men där är han -7. Nu har han fått väldigt mycket speltid i den spelformen, men jag kan ändå inte tänka mig att varken han eller laget är riktigt nöjda med det.

Nu ska man inte skylla hela boxplay-debaklet på honom. Han har bara inte lyckats vända det på egen hand eftersom det redan var på en låg nivå när han kom tillbaka. Nu har spelet sett bättre ut i boxplay och vi har släppt in färre mål, men det läcker fortfarande ganska mycket. Jag tror dock inte att det blir bättre om Eriksson försvinner.

Chansen att Örebro hittar en ersättare till Andersson under landslagsuppehållet ser jag som ganska liten. Klubben är väldigt försiktig med vad de vill värva och det finns mest bara floppar som vill ha en andra chans lediga. Lägg där till att Gustaf Franzén dras med en hjärnskakning, Johan Adolfsson dragit på sig en ny skada och Joel Mustonen är småskadad. Martin Johansson har lite ljumskproblem, men inget allvarligt.

Jag säger förläng med Eriksson om de inte kan trolla fram en ny spelare likt Marko Antilla som kan överprestera resten av säsongen, men jag anser inte att klubben är i en lika desperat situation som då. Se bara till att släppa honom efteråt eller i alla fall ge honom ett mer jordnära kontrakt om man ska behålla honom…

3 svar på ”Anders Erikssons vara eller inte vara

    1. Jo, hans inställning och slit var alltid uppskattat. Han är utan tvekan snäppet över hur många i laget idag har spelat en del matcher.
      Det är nästan lite synd att han överpresterade så mycket första tiden för det landade i helt omöjliga förväntningar på honom efter det, och han fick betalt efter dessa förväntningar.
      Det går helt OK för honom i Jokerit i alla fall. Jag tror inte man kan räkna med att han återvänder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *