Skadesituationen oförändrad

Skadesituationen oförändrad

Det var en hög med spelare som saknades senast mot Linköping och det verkar inte som att vi kan räkna helt med att någon återvänder till matchen mot Luleå. Martin Johansson uteblev på grund av ljumskproblem efter att han pressat sig själv för hårt efter att han kom tillbaka från den gamla skadan. När laget sedan hade turen att få tillbaka kapten Viktor Ekbom visade det sig att fler andra backar skulle komma att saknas från laget.

Bobbo Petersson som hittat formen har varit tvungen att vila och Peter Andersson som drog på sig en skada mot Skellefteå är fortsatt utanför laget. Gustav Backström är återkallad från Vita Hästen för att fylla en av luckorna som uppstått, men det är fortfarande en känslig sits för backuppsättningen.

Till råga på det utgick Johan Adolfsson i ett sent skede och när sedan Joel Mustonen redan är på skadelistan blev tränarna tvungna att prova lite nya kedjor. Laget saknar också Joakim Andersson som är långtidsskadad och det ska bli lite intressant att se vad som händer under landslagsuppehållet. Scoutande kommer att hända för en ersättare behövs.

Ingen av dessa är att räkna med till morgondagens match, men Johansson kan eventuellt spela. Samtidigt tycker jag inte laget ska riskera honom över huvud taget. Serien är lång och det är många matcher kvar.

Örebro kommer med andra ord att få ge fortsatt förtroende till Glenn Gustafsson och Ludvig Carlsson. Örebro J20 har två riktigt heta matcher på fredag och lördag mot HV71 och Frölunda, och Gustafsson och Carlsson är viktiga spelare för dem. Om de kommer att spela dessa matcher får vi se.

Nu gjorde Örebro en riktigt stark laginsats och kunde vinna matchen mot Linköping på ett bra sätt. Det som gör mig lite orolig är att Linköping gjorde en väldigt blek insats och Luleå kommer att vara betydligt svårare att möta. De har några frågetecken på spelare som Jan Sandström, Julius Junttila och Ilari Melart, men i övrigt ett komplett lag nu när Kael Mouillierat är tillbaka från sin avstängning.

Luleå förlorade senast mot Karlskrona med 2-1 i en match som inte var helt olik den när Örebro förlorade mot samma lag. De kom inte upp i sin normala nivå och hade stora problem med Karlskronas defensiv. Jag undrar om Julius Hudacek kommer att fortsätta stå imorgon då han spelat väldigt mycket och det kan vara dags för Axel Brage att få spela igen.

På lördag är det ny match när Örebro åker ner till Växjö. Jag skulle tro att Brage står en av dessa matcher om de inte vill riskera skador på Hudacek också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *