Örebro kämpade ned Luleå

Örebro kämpade ned Luleå

I vad som nog var säsongens mest underhållande match där två jämna lag verkligen bjöd till, i i alla fall två perioder, skulle Örebro till slut dra det längsta strået. Örebro öppnade friskt och de första sex minuterna hade ett hemmamål inte långt borta, men istället skulle Luleå ta över spelet mer och mer och tyvärr också ta ledningen genom Brendan Mikkelson. Han smög in i slottet från sin backplats och lyfte in en backhand från nära håll bakom en för kvällen storspelande Julius Hudacek.

I andra perioden skulle Luleå vara det bättre av de två lagen, men Örebro stod upp bra och skulle inte bara kvittera genom Kalle Olsson i powerplay utan också ta ledningen genom Martin Johansson. Båda målen kom nära målet när spelarna var först på returpucken och såg till att göra bästa möjliga med den. Ledningen skulle inte stå sig perioden ut dock utan med bara 40 sekunder kvar skulle Petter Emanuelsson kvittera till 2-2 med ett snyggt placerat skott i krysset.

Den tredje perioden skulle bli lite mer avslagen, men fortfarande hyfsat tempo. Det var lite försiktigare eftersom båda lagen verkade vilja få med sig minst en poäng från kvällen. Chanser avlöstes åt båda håll innan en stekhet Daniel Viksten skulle ta till vara på puckdrabbel från åldersmannen Jan Sandström, runda honom och skjuta in 3-2 till hemmalaget med cirka fem och en halv minut kvar av perioden.

Örebro ställde efter det in sig på att spela av matchen och det blev mycket enkla puckar ut ur zon bara. Trots att Luleå skulle ta ut målvakten skulle Örebro hålla ihop och kunde spela hem tre poäng.

Avgörande för matchen var att Örebros ”special teams” fungerade så bra. Powerplay är makalöst bra med tanke på vad man sett under tidigare säsonger. Det ser inte alltid så vackert ut, men pucken hittar nätet. Boxplay skulle också fungera bra för dagen. Det ser inte heller så vackert ut, men så länge pucken håller sig borta från nätmaskorna är det svårt att klaga riktigt i dagsläget.

Överlag stod samtliga spelare för en bra inställning och även det blev en del kladdande med pucken i egen zon när de blev satta under press skulle det aldrig riktigt straffa sig. Det är dock något Örebro behöver jobba på. Det går inte att köra ned huvudet och bara försöka pressa ut pucken längs med sargen när det står 100kg hockeyspelare i vägen. Det måste bli bättre och smartare.

Samtidigt är det helt otroligt kul att se spelare som Ludvig Carlsson och Glenn Gustafsson kliva fram. De har en bit kvar till att de har häng på alla moment och det är inte 100% rätt placering i alla lägen, men det går knappast att klaga på inställning och tåga. De ger allt och försöker verkligen visa att de vill vara med i A-laget. Beundransvärt på alla sätt och vis. Anton Johansson blev utan speltid idag, men hans tid kommer.

Överlag en riktigt kul match och en fullt godkänd insats av laget. Med vetskapen om att fem spelare satt och kollade på matchen från läktaren med skavanker av olika slag borde det finnas alla möjligheter för Örebro att fortsätta vinna matcher med den här inställningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *