Andra perioden fällde Örebro

Andra perioden fällde Örebro

Det började som en ganska jämn tillställning med mycket fysiskt spel från Örebro och det verkade störa Frölundaspelarna ganska bra. De gillade inte alls att det skulle tacklas så mycket och det var mer än en gång som det kom efterslängar som gav utvisning under matchen.

Tyvärr skulle den andra perioden innehålla ett par ”bjudningar” från Örebro som utnyttjades skoningslöst från Frölundas sida. Joel Mustonen lyckades vinna puck djupt ner i Örebros zon och spelade upp till back som sköt och en lös puck dansade sedan sakta bort från en Kilpeläinen som försökte stöta, men missade och gav Mustonen en ordentlig lucka under armen att sätta 1-0.

Andra målet i baken kom efter en svag forechecking från Libor Hudacek kombinerat med ett ogenomtänkt backbyte som gav Frölunda ett 2v0. Det tredje kom sedan man huvudlöst glömt bort en spelare framför mål i boxplay. Alla tre mål känns som de hade kunnat undvikas genom bättre ingripanden från individer. Det är dock inte alltid man blir såhär hårt straffad för sina misstag.

I den tredje stängde Frölunda ner Örebro ganska effektivt under första halvan av perioden, men Örebro kom loss lite efter det och fick till lite farligheter. Till slut kom också en reducering genom Jonathan Andersson som slog in en retur bakom en för kvällen storspelande Johan Gustafsson. Han hade en tå eller en axel på det mesta idag.

Örebro hade på detta gott om chanser att reducera Frölundas ledning i sitt egna powerplay, men på sin höjd var man nära vid något enstaka tillfälle. Det går för långsamt och det passas runt boxen för mycket. Det är få avslut överlag och de som kommer blockeras ofta. Det är tyvärr alldeles för dåligt i dagsläget.

Det ska dock sägas att spelet 5v5 var överlag ganska bra idag. Effektivitet brast, men det är inte så att Örebro gör någon direkt totalt klapprutten insats. Det är snarare fråga om tre misstag som Frölunda utnyttjar med största möjliga effektivitet. Örebro blir straffade idag för att man inte riktigt gjorde jobbet 100%. Så kan det vara i SHL ibland.

Örebro vann ändå avsluten med 42-28 idag. En bra målvakt och lite otur framåt gjorde att det inte blev fler mål ikväll.

Härnäst väntar Rögle borta på tisdag. De är säkert sugna på revansch och de stod ändå upp hyfsat mot Färjestad även om det blev förlust även där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *