Corsi: Örebro – Skellefteå 14/11

Corsi: Örebro – Skellefteå 14/11

Speluppehållet kom lägligt för Örebro. En lång förlustrad gav laget chansen att starta om och som de gjorde det. SHL:s målfarligaste lag kom på besök ledda av en ren landslagskedja som troligen kommer vara med till OS dessutom, men Örebros dito med Wandell, Sallinen och Manninen åt upp dem fullständigt.

Skellefteå hade en bra andraperiod där de lyckades vända till ledningen, men i tredje var det sedan dags för Örebro att ta över igen och Skellefteås förstalina fick resa hem med svansen mellan benen och -3 i protokollet. Kalle Olsson var dessutom iskall när Joakim Lindström surnade till och fixade 2 minuter powerplay när Lindström började veva, men Olsson behöll lugnet.

Det fanns mycket att njuta av denna match och statistiken efteråt är även den ganska njutningsbar. PB_90 kommenterar det hela nedan.

Laguppställning

Total skottstatistik

Örebro får under matchen en riktigt fin corsi på 57%.

Backar

Backparet med Hellström och Jonte fortsätter att vara bra, dom verkar klicka rätt bra tillsammans tycker jag och kompletterar varandra bra. Bartley och Backström hade också en bra match. Ekbom och Arnesson hamnar lite efter dom andra, men kändes som att dom hade rätt bra koll på läget när dom var inne, och dom får mer defensivt ansvar än de två andra.

Forwards

Wandell-kedjan fortsätter att leverera bra siffror, skönt också att det släppte för dom rent målmässigt. Övriga kedjor (förutom fjärde) hade också riktigt fina siffror. Skulle det släppa för Spink-kedjan och Jocke-linan kan komma igång så har vi bra bredd.

Kommentarer

I och med att dom matchtäta dagarna kommer oftare och oftare så använder jag indata från www.hockeynews.se. Nedan ser ni även en bild från hockeynews som illustrerar vart avsluten kommit ifrån (i alla spelformer). Kul att Örebros alla mål kommer från heta lägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *