Corsi: Örebro – Rögle 16/11

Corsi: Örebro – Rögle 16/11

Om Skellefteå var på förhand en svår motståndare var Rögle svårare att utvärdera. Ett lag som gått katastrofalt dåligt samtidigt som Örebro förlorat ofta mot dem. Det som till början var en väldigt försiktig match skulle Örebro ta över successivt och till slut vinna ganska säkert.

På förhand kändes det som att siffrorna för denna kanske inte skulle vara så lysande, men ibland blir man lurad av ögontestet. Något PB_90 kommer att visa nedan.

Laguppställning

Totalt laget

Örebro får under matchen en riktigt fin corsi på 58%.

Backar

Hellström i topp känns lite förvånande, men han lyckas gång på gång vara i botten på skott mot egen kasse vilket såklart är positivt även om han kanske inte driver spelet framåt lika mycket som andra backar. Bartley har också fina siffror vilket gläder mig då man tyckt att han har höjt sig ett rejält hack efter uppehållet och det är alltid skönt när siffrorna backar upp vad ögonen ser. Övriga backar gjorde det riktigt bra dom också och vår nya bekantskap i Arvid Henriksson fick även han ett par byten (inte tillräckligt för att lägga någon vikt på en analys egentligen).

Forwards

Kul att se Abols i topp, jag tyckte att han såg riktigt vass ut i matchen och tog för sig på ett helt nytt sätt med sin grymma puckteknik. Jag vill verkligen se mer av honom och skulle faktiskt kunna tänka mig en högre kedjeplacering på honom. Varför inte testa honom bredvid Jocke och Weinstock istället för Libor någon match? Han vågar i varje fall ge sig in i dom hetare lägena och skulle säkert höja lägstanivån lite där.

Glenn får också bra siffror vilket är kul att se, nu fick han inte jättemycket speltid men känslan är väl att han gör en jäkla nytta mot lite trögare backar där han hinner sätta press.

Kul att se att Wandell-kedjan fortsätter att leverera bra siffror i match efter match. Där har verkligen ÖHK den förstakedjan dom har saknat och jag hoppas att NJ försöker att knyta upp Wandell för fler säsonger då han har varit Örebros bästa forward under säsongen om man tittar på spelet över hela banan.

Andersson-kedjan tycker jag inte riktigt kommer till dom där solklara lägena och jag börjar bli lite irriterad på att Libor inte ger sig in i hettan, känslan är väl att det är lite väl mycket alibi-spel där. Hoppas att han kan hitta en högre nivå igen så den kedjan kommer igång.

Spink-kedjan hamnar runt neutral statistik om man slår ut det, men lyckas ändå hänga med Viksten där, och känslan är att Viksten börjar få upp tempot i kroppen för att kunna snurra i zon. I varje fall när det gäller försvarsspel av Rögles sparsamma kvalitet.

Kommentarer

Skönt att äntligen skicka Karsten Torebjaer på Rögle-spöket. Tror att laget är jäkligt nöjda med matchen även om förstaperioden inte var någon höjdare. Tredje perioden är det bara ett lag på banan och Rögle såg ut att ha både sirap och tapetklister i benen. Det är också lätt att hylla Eero efter hållen nolla, men kikar man på vart skotten har tagits så ser man också att försvarsspelet höll rent framför mål och inte tillät många avslut nära kassen. En försvarsmässigt solid insats helt enkelt!

I och med att dom matchtäta dagarna kommer oftare och oftare så använder jag indata från www.hockeynews.se. Nedan ser ni även en bild från hockeynews som illustrerar vart avsluten kommit ifrån (i alla spelformer). Kikar man på vart Rögles skott har kommit ifrån så känns det som att Eero hade en tacksam uppgift, inte många avslut från klockrena positioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *