Andra segern, det fortsätter arta sig

Andra segern, det fortsätter arta sig

Färjestad var utan tvekan det mesta kvalificerade motståndet som Örebro hittills stött på under försäsongen, med all respekt för Oskarshamn. Med det sagt gjorde Örebro sin bästa match hittills för försäsongen och vinner med klara 4-1.

De två sista målen kom i öppen kasse så siffrorna är lite större än vad matchbilden visade, men att Örebro vann kändes i slutändan rättvist. Färjestad hade några ramträffar, men en lugn och säker Jonas Arntzen i målet kändes hur säker som helst.

Idag fick han också bättre hjälp och även om försvarsspelet fortfarande känns som det kanske största frågetecknet fortsatt så är det inget stort sådant i denna match. Det är ingen perfekt match försvarsmässigt, men helt klart ett steg i rätt riktning.

Samtidigt lyckades också Örebro ta betalt, som Hedberg uttryckte det, för när de lyckas sätta bra press och vinna puck. Axel Sundbergs mål är ett riktigt skönt mål som kommer efter mycket kamp och en enorm Milton Oscarsson som blockerar målvaktens syn totalt.

När sedan Mathias Bromé cashar in den dagliga poängen med en fin assist till Glenn Gustafsson i powerplay så kändes det som att Örebro hade nött ner Färjestad.

Den första perioden poäng till Örebro, men den andra perioden vände spelet över till fördel Färjestad. Den sista perioden blev sedan ganska sönderryckt av utvisningar. Överlag var det dock Färjestad som försökte och Örebro som stångade emot.

Det var kanske inte det roligaste spelet att kolla på, speciellt i kontrast till den första perioden som var ganska underhållande, men Örebro försvarade sig hyfsat väl även om de inte lyckades vända spelet ordentligt speciellt ofta.

Det blev ett kontringsmål i baken, det känns så klart onödigt, men ett mål i baken mot Färjestad kan man väl ta. Örebro var lite vaknare med hem överlag i matchen, men det blev några farliga spelvändningar som man gärna hade varit utan.

Nu väntar ett lite längre uppehåll innan laget åker till Skövde för att ta sig an HV71 på torsdag nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *