Samuel Johannesson officiellt klar

Samuel Johannesson officiellt klar

Samuel Johannesson fick sitt stora genombrott under föregående säsongen när han gjorde hela 32 poäng på 52 matcher i ett Brynäs som till slut åkte ur SHL. Han var faktiskt tvåa i den interna poängliga med det, vilket kanske hade varit mer imponerande i ett bättre lag. Att det är faktiskt sjätte bästa poängnoteringen i SHL bland backar föregående säsong säger kanske lite mer.

Johannesson är en högerfattad, offensivt skicklig back. Han kommer med andra ord mer eller mindre att glida rakt in på Kristian Näkyväs plats. Näkyvä var en av de backar som faktiskt lyckades producera fler poäng än honom. Johannesson är bara 22 år gammal, men ska spela i dubbellandskampen mot Norge 19-20 april om ni vill kika närmare på honom.

Han känns som en otroligt spännande spelare som också fyller en uppenbar lucka som Örebro haft: högerfattade skyttar i powerplay. Under Stefan Nymans parasoll känns det som att han borde kunna fortsätta utvecklas och bli en riktig toppback i SHL. Örebro har en stabil backsida redan så han borde inte behöva ta en jättestor roll direkt utan han kan känna sig trygg med att spela sitt spel.

– Jag är jätteglad över att komma till Örebro. Det var intressant direkt när vi började prata och det är en klubb som är på uppgång. Man tog sig till semifinal i år och nu är målet att vinna. I spelet vill jag bidra med en kreativitet och jag ser fram emot att ta nästa steg i min karriär, säger Samuel Johannesson.

Kontraktet är på två år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *