Örebro Hockey överklagar Wiklanders avstängning

Örebro Hockey överklagar Wiklanders avstängning

Något förvånande har Örebro Hockey valt att överklaga domen på tre matchers avstängning för Johan Wiklander. Det var många som blev upprörda över avstängningen då det inte renderade utvisning under match och den exakta situationen finns beskriven med uttömmande tydlighet i regelboken och att det framgår med all önskvärd precision att inget straff skall delas ut för den tacklande spelaren.

Beslutet mötte hård kritik och fick bland annat så kallade experten (förlåt, jag var bara tvungen) Sanny Lindström att gå i taket. Lindström har tagit på sig att ge detaljerade beskrivningar av tacklingar av denna typ och han var mycket tydlig med att han inte ansåg detta vara en ful eller straffbar tackling. Snarare tyckte han att Wiklander gjorde precis allting man ska i denna situation för att visa respekt mot den andra spelaren.

Att Andreas Wingerli ändå fick en smäll mot huvudet är olyckligt och inte önskvärt på något vis, men Wiklander är på inga vis vårdslös utan precis det motsatta. De som anser att han skulle gått på puck istället kanske borde börja kolla på innebandy eller någon annan sport där man inte har det uppenbara fysiska momentet att man får tacklas. Wingerli har ett ansvar han också i den här situationen.

I detta fall var dessutom en tackling det taktiskt smartaste. Hade han försökt stöta mot puck och bryta spelet riskerade han att bli överspelad och sätta sig själv och laget i en dum situation. Wiklander handlade rätt enligt konstens alla regler. Vågar man säga skolboksexempel rent av?

Det hör till ovanligheterna att en klubb överklagar en avstängning, men det är nog också eftersom de flesta bedömningar som görs är korrekta. Örebro har också gjort uttalanden om att de ska respektera DN:s beslut, men det har man nu ändrat på. Det ska bli intressant hur detta tas emot av Riksidrottsnämnden och framförallt om Wiklander få kommer att vara tillgänglig för spel ikväll? Det finns en slags karens som kan slå in vid överklagan. Om den gäller nu när han redan stått över en match vet jag inte.

Det rapporterades först på NA (äras den som äras bör).

3 svar på ”Örebro Hockey överklagar Wiklanders avstängning

  1. Håller med. Tänkte själv innan att är det något som klubben skall överklaga så är det detta.

    Går det få ett ”interimistiskt beslut” som häver domen tills vidare i.o.m överklagan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *