Blytung seger i Ängelholm

Blytung seger i Ängelholm

Örebro åkte som sagt ner till Ängelholm med 0 poäng på 8 tidigare försök, och extremt osmickrande målskillnad. Örebro har blivit utspelade gång på gång på gång i Skåne. Det var har varit ångestframkallande varje gång man läst i kalendern att det var dags för en ny resa ner till Skånekusten.

Men nu är det slut med det. Örebro åker ner och visar inte bara upp ett gediget spel, man vinner utan att verkligen glänsa, utöver första delen av första perioden. Man fortsätter att spela riktigt bra i boxplay, men powerplay gick inte riktigt att känna igen tyvärr.

Det var mycket ställningskrig i delar av matchen där lagen försökte känna på varandra och bara minimera misstagen, men till sist var det precis det som skulle avgöra när Daniel Zaar spelar pucken rakt på Shane Harper som stormar fram och sätter 3-2. Ett väldigt gångbart resultat mellan dessa lag än så länge.

Örebro öppnade annars matchen på ett briljant sätt. Man lyckades verkligen chocka Rögle och att 1-0 kom var inte alls förvånande. Mathias Bromé slog en riktigt snygg pass över mittlinjen till Ryan Stoa som klippte till direkt och hade större delen av nätet öppet. Han missade inte. Rögle kvitterade inte långt efter genom Leon Bristedt som lyckades bryta in framför mål och slå in pucken under Dominik Furch.

Örebro återtog ledningen efter att Örebro dödat av ännu en utvisning. Denna gång när Rasmus Rissanen varit lite klumpig i offensiv zon. Rissanen kom sedan ut från båset och fick pucken påpassligt i mittzon, drev in i offensiv zon och droppade till Stoa som var hänsynslös och satte sitt andra mål för matchen.

Mot slutet av andra perioden skulle sedan Rögle lyckas etablera tryck mot Örebro under flera minuter utan avbrott. Till slut skulle de också få in pucken i mål genom ett stenhårt backskott. Kanske inte otagbart för Furch, men inte oväntat heller att pucken hittade nät till slut efter den långa pressen.

Tredje började med ställningskrig värre. Lagen ville inte bjuda någon på någonting och utvisningar för både det ena och det andra delades ut till båda lagen. Aningen inkonsekvent och nivån var nog inte helt enkel för spelarna att greppa. Det fanns saker som släpptes som kändes grövre än de som gav två minuter kan man tycka.

Allt som allt en grymt skön seger för de rödvita. Den första i Ängelholm och förhoppningsvis kommer också laget att tas på allvar snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *