Boxplay kostade ännu en match

Boxplay kostade ännu en match

Det var tre mål som nog alla hade gått att undvika. Ett slumpmål som Stéen missbedömde och sedan två mål i boxplay. Dessutom på utvisningar som nog hade kunnat undvikas, om man uttrycker det snällt. Stefan Stéen öppnade matchen på ett lysande sätt med flertalet kvalificerade räddningar, men när Arvid Lundberg dumpade ner en harmlös puck så flög den förbi honom och alla, inte minst han, blev nog förvånade att den gick in i mål.

Örebro inledde matchen aningen virrigt och strukturerat. Det var lite som ett gäng yra höns som for runt och skapade kaos, men inte riktigt bidrog med något direkt konstruktivt anfallsspel. Lyckligtvis insåg man detta och till andra perioden styrde man upp spelet och det gav utdelning direkt. Jonathan Andersson hittade en lucka vid första stolpen efter att Örebro etablerat tryck tidigt i andra och det var kvitterat.

Sedan gjorde sig de disciplinära problemen påminda igen när Örebro tog den ena utvisningen efter den andra. När man spelar ett så svagt boxplay som Örebro gör då borde man verkligen försöka undvika att hamna i en situation där man är tvingad att ha en man mindre på isen.

Den här matchen hade Örebro faktiskt kunnat vinna, men onödiga utvisningar och ren otur hindrar dem från det. De prickar ramverket minst tre gånger i matchen. Sedan är ju uttrycket att ”bra lag har tur”, och det måste man väl inse att Örebro är kanske inte ett bra lag, men nog försöker de att vara det i alla fall två perioder igår.

Sparka Sundblad för att spelarna skjuter i stolpen? Njae. För att de tar dumma utvisningar? Kanske.

Jag tänker fortsätta förespråka att man håller huvudet kallt och låta dem fortsätta försöka. De är ju nära hela tiden. Det gäller att de får det lilla sista att fungera för allt måste verkligen fungera om de ska slå ett lag som Växjö.

Nu väntar Timrå borta på lördag. De gjorde också en bra match igår, men torskade likväl. Sist lagen möttes var det snudd på förnedring. Låt oss hoppas Örebro kan återupprepa det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *