J20 växlar upp inför premiären

J20 växlar upp inför premiären

Örebro Hockeys J20 hade förra året en lite tuffare säsong än den innan. De ställde ett ungt lag på isen samtidigt som nye tränaren Phil Horsky skulle få chansen att leda laget som säsongen innan varit lite av årets överraskning. Laget hade tyvärr svårt att hålla en hög och jämn nivå säsongen igenom och det skulle kosta i slutändan. De lyckades vinna mot de flesta av lagen i serien, men de förlorade också mot de flesta lagen i serien. Det svängde lite väl mycket i resultaten.

Det till trots gjorde de en godkänd insats som helhet, men tyvärr missade de Top 10 efter att J20 SuperElit Södra var färdigspelad och tyvärr även slutspel efter att Fortsättningsserien var avklarad. Med ynka två poängs marginal tog Växjö den sista slutspelsplatsen. Oliver Henriksson som fick debutera i A-laget tidigare under försäsongen var en tongivande spelare och ser ut att gå mot en spännande säsong i år. Det är flertalet spelare som säkerligen är sugna på revansch och större ansvar ute på isen.

Örebro J20 inledde denna försäsong aningen darrigt med tre raka förluster mot Linköping (1-4), Djurgården (3-6) och Färjestad (3-4), men har efter det fått ihop spelet ordentligt och endast släppt in ett mål på fyra matcher. Först tryckte man till Karlskoga med 5-0, sedan Köpings A-lag med 2-1, Kumlas A-lag med 4-0 och nu senast Mora med 2-0.

Inför säsongen lyckades man knyta till sig några intressanta spelarnamn i form av bl.a. Filip Forsmark från Frölunda och Jacob Bjerselius från Haninge. Nu tappade man även ett par riktigt tongivande spelare som Max Lindroth, Alexander Anderberg och Emil Larsson, men när sedan Alfons Malmström blir draftad av Detroid Red Wings förstår man att det finns mycket kvar att ta av. Mycket av stommen består och på målvaktssidan är det två mycket duktiga killar som kommer att slåss om speltiden.

Jonathan Frykholm kommer troligen att vara ”ettan” då han varit tvåa bakom Daniel Marmenlind under säsongen som gick, men jag skulle bli förvånad om inte Isak Mantler kommer spela en del han med. Mantler spelade förra säsongen med J18 och hade näst bäst räddningsprocent (91,9%) i Allsvenskan. Han stod 17 av 18 matcher. Bäst var Oliver Dackell i Brynäs med 92,1%, men han spelade bara 11 matcher och i ett bättre lag.

Den sista och artonde matchen stod Lucas Johansson och presterade 92,9%. Lucas är ännu en målvaktstalang utöver det vanliga som Örebro har på gång och med Mantler i J20 borde det öppna upp för Johansson i J18. Värt att notera är att han är bara 16 år och redan en välvuxen målvakt. Nu har Axel Brage sett bra ut på försäsongen, men skulle han eller Hudacek försvinna från klubben i framtiden finns det namn att fylla på med så småningom.

Givetvis måste de få tid att mogna och utvecklas, men det hade varit riktigt kul att se en Örebro-kille i målet i framtiden och det känns inte helt omöjligt heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *