Ebert är rödvit igen!

Ebert är rödvit igen!

Han kom, han såg, han bombade. Nick Ebert anslöt till Örebro från KHL och Slovan Bratislava och vann snabbt supportrarnas gunst. På sju matcher blev det ändå bara 2 mål och 1 assist, men det rådde inga tvivel om att detta var en spelare som skulle kunna uträtta stora saker i SHL, och när det blev dags att förhandla om ett nytt kontrakt var Örebro tydliga med att man ville ha kvar Ebert.

Man skrev ett tvåårskontrakt som man tyvärr bara fick nyttja ett år av. NHL och Ottawa Senators lockade med falska sirensånger. Bakom kulisserna fick vi höra att han skulle kunna vara bra att ha som en kropp att kränga i en bytesaffär. Samtidigt hade Ebert oturen att bli småskadad tidigt och lyckades inte riktigt prestera under försäsongen. Han fick därefter bara en enda match i Belleville Senators innan han skeppades iväg till New York Rangers, eller rättare sagt Hartford Wolf Pack i AHL.

I Ottawas organisation hade han kanske haft en seriös chans att faktiskt få speltid i NHL. I Rangers var den chansen i stort sett obefintlig. Ebert som är en typ av back som ska spela i ett ledande backpar hamnade istället långt ner i hierarkin och han fick inte riktigt chansen att visa upp sina styrkor.

Att han sedan valde att ögna Europa igen var knappast något konstigt, inte heller att Örebro var en av klubbarna som var på och slogs om hans signatur. Supporterföreningen 14-3 startade en insamling som genererade över 250 000kr, vilket om man ska vara krass kanske är 1/24-del av vad han kostar. Ett par större sponsorer sedan gått in och tagit en stor del av denna kostnad tillsammans med många, många företag som också köpt extra sponsorpaket och vill bidra till att göra Örebro Hockey starkare än någonsin.

– Vi är otroligt tacksamma över alla som har varit med och gjort detta möjligt. Partners, supporterföreningen 14-3 samt privatpersoner har verkligen ställt upp och utan deras hjälp hade vi inte kunnat genomföra värvningen. Det värmer verkligen i hjärtat och visar vilket stöd vi har från alla som brinner för klubben, säger Niklas Johansson.

Nu är Ebert vår i två säsonger till och det är Örebroarnas förtjänst.

– För mig var det ett lätt beslut att komma tillbaka till Örebro. Det är mitt andra hem och jag älskar verkligen fansen, klubben och staden. Mitt mål är vinna SM-guld med Örebro. Klubben har något bra på gång och jag vill vara med och bidra till att vi vinner, säger Nick Ebert.

Och det är inte sista namnet Örebro kommer att presentera. Mer är på ingång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *