Carlsson ledde Örebro till seger mot Linköping

Carlsson ledde Örebro till seger mot Linköping

Med tanke på att det var en träningsmatch var det bra tempo och hyfsat bra träffsäkerhet i det mesta som hände på isen. Absolut ingen perfekt match av något lag, men ingen dålig underhållning alls.

Första halvan av första perioden gav mersmark från Örebro. Spelet kom dock av sig något vid matchens första utvisning. Efter Linköpings powerplay blev det mer Linköping i matchen. Det var några farliga, flygande anfall som dock inte resulterade i något då Jonas Arntzen var tät i kassen.

Örebro vände tillbaka spelet och kändes överlag som de var det bättre laget efter första perioden. Ett mål hade inte varit fel, men Marcus Högberg i motståndarkassen höll tätt såhär långt.

Överlag kändes det som att Örebro hade bra kontroll på Linköping.

Det tog Örebro en halv period till innan de skulle lyckas spräcka Högbergs nolla när Leo Carlsson står för ett snyggt förarbete till Robert Leino som är skoningslös precis framför mål. Vattenflaskan for all världens väg.

Örebro jagade fler mål i andra, men inget kom. Linköping lyckades stå emot så pass att ingen mer puck trillade in.

Motståndarna kom sedan ut rätt piggt i inledningen av tredje och ville få till en kvittering, men det kom inte och när de sedan drog på sig en utvisning så kunde Örebro vända på spelet igen. Robert Leino smällde in sitt andra mål för kvällen i powerplay, och jag vill betona att inget av dem kom med backhand, på pass från Emil Larsson och Leo Carlsson.

Örebro höll ordning på sig själva och kund kontrollera det hela ganska bra. Det var först när Linköping fick spela powerplay som det kom några riktiga chanser, men Arntzen inte minst såg till att det inte hade någon verklig betydelse. Det blev lite gruff mot slutet, men domarna kvittade allt. Det ska sägas att Linköping försökte, men om de verkligen var nära att kvittera eller ens reducera går väl att diskutera.

Mot slutet tog Linköping ut målvakten och det ledde till att Leo Carlsson kunde ge Mathias Bromé öppen kasse.

Utvisningarna bjöd in Linköping i matchen flera gånger och deras powerplay skapade riktiga farligheter, men de lyckades inte sätta dit några puckar utan Jonas Arntzen fick avsluta matchen med en fin nolla i protokollet.

Leo Carlsson står alltså för tre assist. Robert Leino för två mål. Petrus Palmu och Mathias Bromé skapade chanser åt sig själva och lagkamrater. Rodrigo Abols hade flera farliga skott. William Wikman var pigg.

Det här var en bra start av Örebro. Om detta bara är början ska det bli väldigt intressant att se var det slutar, och jag drar absolut inte för stora växlar av en enda försäsongsmatch.

Nu väntar Brynäs i Tierp på fredag. Notera att den börjar 18.30. Ni som följt damerna har sett den hallen många gånger redan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *