Inför Linköping – Örebro 17/8

Inför Linköping – Örebro 17/8

Försäsongen är igång och Örebro ställs mot Linköping i första matchen. Linköping valde att anställa Färjestads sparkade sportchef Peter Jakobsson, för att återanvända samma gamla gubbar om och om igen är det hockeyklubbar gör bäst, inför säsongen och han har nog lyckats ändå sätta viss prägel på laget.

Linköping har fått in en del intressanta namn i form av Stefan Matteau, Ty Rattie Sebastian Strandberg, Linus Hultström, Markus Hännikäinen och Oscar Fantenberg. Den förstnämnda har kanske lite av en chansningsstatus, men övriga känns lite mer som man vet vad man får. T.ex. kommer Hännikäinen inte att vinna poängligan.

Örebro har nog kanske främst förändrat på backsidan, men Petrus Palmu och Mathias Bromé sticker så klart ut offensivt. I övrigt vet jag inte om det är så mycket att säga om Örebros bygge. Det känns gediget med i mångt och mycket samma lag.

Linköping har många dåliga säsonger bakom sig och jag tycker nog ändå att man nu faktiskt försöker göra något åt det, tråkigt nog. Det kändes ändå som att det var inte så länge sedan som det faktiskt fanns en ärlig chans att de skulle ramla ur SHL, men man kan inte få allt här i världen.

Det ska bli kul att se hur lagen står sig. Örebro har varit där Linköping är nu i fråga om att ta sig upp ur gyttjan, försöka bygga ett riktigt lag, och sätta en stomme och ett eget, fungerande spel. Örebro har vänt på skutan, och det ska väl inte vara omöjligt för Linköping att göra desamma. Hur fel det än må kännas.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore. NA live-rapporterar så klart också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *