Corsi: Djurgården – Örebro 30/11

Corsi: Djurgården – Örebro 30/11

Det som på förhand kändes som det skulle bli en ny tät match och förhoppningsvis kanske kunde bli en vändning på Örebros mörka trend blev istället bara en i ledet av matcher med OK insatser som inte gav poäng. Djurgården tog till vara på sina chanser genom sina spetsspelare och avgjorde matchen med tre mål på nära avslut.

En sammanställning av PB_90 följer här nedan.

Laguppställning

Statistik för hela laget

Örebro får under matchen en corsi på 43%.

Backar

Bra match av Bartley och Andersson. Mycket jobbigare för Todd och framför allt Ekbom. Märkligt att det blir så stora skillnader på backsidan. Gustaf Franzén lirade också back och fick en corsi på 40%. Alltså en bättre corsi än Hellström, Todd och Ekbom., men sen lirade han ungefär hälften så mycket som dom.

Forwards

Förstakedjan levererar bra siffror men lyckades väl egentligen inte skapa speciellt heta lägen, men det är fortsatt den kedjan som flyttar upp pucken mest i anfallszon. Övriga spelare hamnar på en negativ corsi och Spinkarna hamnar i botten igen trots att det var dom som gjorde målet. Dom var ju även inne på i princip alla mål bakåt också.

Kommentarer

En blek match där DIF såg ut att ha pucken i ägo ännu mer än vad statistiken visar. Dom är mycket skickligare på att behålla pucken inom laget med korta snabba pass och Örebro hinner aldrig riktigt sätta press. Djurgårdens mål är väl egentligen ganska enkla med puckar som studsar rätt och ett tveksamt ingripande av Kilpeläinen, men det var inte direkt så att dom inte förtjänade dom.

I och med att dom matchtäta dagarna kommer oftare och oftare så använder jag indata från www.hockeynews.se. Nedan ser ni även en bild från hockeynews som illustrerar vart avsluten kommit ifrån (i alla spelformer).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *