Corsi: Frölunda – Örebro 18/11

Corsi: Frölunda – Örebro 18/11

Det var en match som på förhand skulle vara svår. Samtidigt blev Örebro utan poäng senast lagen möttes och det kändes kanske inte helt rättvist eftersom de hade ledningen två gånger om, men tappade det båda gångerna. Då var det en jämn match där Örebro hade litet övertag, men blev straffade.

Denna match var inte helt olik den förra, men denna gång fick Örebro inte hål på Frölunda samtidigt som de gjorde mål på de de chanser de fick, eller Örebro gav dem kanske man ska säga. En besvikelse sett till endast denna match, men samtidigt kom Örebro till spel utan vare sig Joakim Andersson eller Daniel Viksten.

PB_90 har kollat på siffrorna för matchen och de speglar matchen, men kanske inte resultatet.

Laguppställning

Totalt för laget

Örebro får under matchen en riktigt fin corsi på 57%.

Backar

Backparet med Hellström och Andersson fortsätter att vara i toppen. Bartley och Backström hade en tung match. Försvarsmässigt så är det ju en ganska bra match, men något felbyte (2-0) och felbeslut (1-0) blev väldigt kostsamt idag.

Forwards

Ja inte direkt en skräll att se Manninen, Sallinen och Wandell i topp. Ett tydligt gäng med bra corsi och ett tydligt gäng med sämre corsi. Fjärdekedjan och delar av andrakedjan hade det riktigt tungt. Noterbart är att Weinstock lyckas få bra siffror tillsammans med Mastomäki, men att Franzén (som ersatte Mastomäki efter att han utgick) och Hudacek får betydligt sämre siffror. Tråkigt för Weinstock med andra ord då det är lätt att inse att han hämmas där.

Kommentarer

Örebro presterar riktigt bra om man kikar på statistiken, men det hjälper föga när man inte omsätter det i mål. Powerplay-spelet är bedrövligt just nu och när även motståndarmålvakten spelar på en hög nivå så blir det tyvärr inga poäng.

I och med att dom matchtäta dagarna kommer oftare och oftare så använder jag indata från www.hockeynews.se. Nedan ser ni även en bild från hockeynews som illustrerar vart avsluten kommit ifrån (i alla spelformer).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *