Inför Rögle – Örebro

Inför Rögle – Örebro

Ska vi se spöket som avlivat och bortskrämt eller hade det bara missat bussen upp till Örebro? Rögle väntar ikväll och hur man än vrider och vänder på det har de en grym förlustrad. Det har även Örebro på bortais just nu. Frågan är vilket av lagen som kan bryta sin trend.

Med tanke på hur Örebro spelat de senaste matcherna hyser jag stora förhoppningar om en ny seger. Rögle har kanske ryckt upp sig något på sistone, men de har fortfarande förlorat. Jag tror att om de får lite vittring på poäng inför tredje så kan de bli riktigt jobbiga. Å andra sidan om de inte har det kan det nog bli likt senast där de såg väldigt uppgivna ut i sista perioden.

Örebro får tillbaka Joakim Andersson, Daniel Viksten och Daine Todd som alla saknades senast mot Frölunda. Man tappar dock Libor Hudacek och Christopher Mastomäki som både drog på sig skador mot Frölunda. Den första är det axeln som fortsätter bråka. Den andra genomgår ”trappan” för att kolla så att han verkligen är OK efter en smäll mot huvudet.

Rögle saknar som mest sin tänkta förstamålvakt, men i övrigt är nog laget på isen i stort sett desamma som senast. Jag kan dock tänka mig att nya tränaren Cam Abbott kan kasta runt en del i laget. Framförallt kanske lagets bästa spelare Edwin Hedberg får mer istid än bara något enstaka byte denna gång.

Jag gissar att Rögle kommer vara mer taggat och mer inspirerat än på länge, men samtidigt ska Örebro klara av det. Abols går in istället för Mastomäki och Kalle Olsson ersätter Hudacek. Jag tror på en ganska fysisk match, men det trodde jag senast också och det blev inte så mycket av det förrän långt in i matchen.

Pucken släpps 19.00 och matchen sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *