Örebro malde ner Linköping

Örebro malde ner Linköping

Den rödvita massan kom, den såg, den segrade. Det var en grupp av spelare som alla jobbade mot samma mål. Att Jonas ”Monstret” Gustavsson gjorde allt han kunde för att stoppa dem hjälpte föga. Den lilla hjälp han hade från sina så kallade försvarare gjorde det till en omöjlig uppgift. När Patrick Mullen körde in i lagkompisen Eddie Larsson kändes det lite typiskt för hur de försöker spela i egen zon. Inte helt bra om man säger så.

Linköping tog annars ledningen en bit in i första perioden efter att Örebro fått två ganska billiga utvisningar mot sig. Linköpingsspelarna utnyttjade att motståndarna hade klubba och handskar på fel ställen. I NHL brukar man kalla det för ”embellishment” och där har man jobbat hårt med att få bort dessa saker från ligan. SHL har fortfarande en del att jobba på där.

I det resulterande 5-mot-3-spelet prickade då Chad Billins in 0-1. Helt otagbart för Eero Kilpeläinen. Det var dock det enda mål han skulle släppa in denna match. Han spikade igen totalt efter det.

Samtidigt började Örebro att komma in mer och mer i matchen och när Christopher Mastomäki skickade in 1-1 via ribban hade man kontakt. Kort efteråt kunde Libor Hudacek utöka till 2-1 efter snygg skymning av Marcus Weinstock. Örebros första mål i powerplay för övrigt. En spelform som de verkar fått lite fason på nu.

Den andra perioden blev mållös, men det fanns definitivt chanser för att göra mål och ramverket var på Örebros sida denna match.

I tredje perioden skulle sedan Linköping jaga en reducering, men Örebro vek inte ner sig utan lyckades hålla uppe sitt spel och genom idogt arbete kom så 3-1 genom ett samarbete mellan bröderna Spink. När Backström sedan prickade in 4-1 i tom kasse kunde alla Örebroare pusta ut.

Örebro gjorde säsongens mest helgjutna insats ikväll. Örebro har haft perioder när man spelat ännu bättre, men också perioder när man spelat sämre. Nu gjorde man tre perioder utan att falla igenom. Om detta är den lägstanivå som laget siktar på att ha kommer de att bliv väldigt svårslagna. Då gäller det bara att hålla uppe effektiviteten och göra mål framåt.

Kilpeläinen i målet ger utespelarna chansen att vinna. Det gäller att de tar vara på den även i framtiden.

Starkt jobb av 14-3 på läktarplats, men tråkigt att inte fler Linköpingssupportrar bjuder upp och försöker skapa stämning. Det var över 5000 sålda biljetter, men det låter inte alls som det. Imorgon möts lagen igen. Jag hoppas det kommer finnas en bortaklack på plats, och då inte ultras som har en förmåga att slåss med varandra eller kasta rökbomber i egen buss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *