Corsi: Malmö – Örebro 9/10

Corsi: Malmö – Örebro 9/10

Malmö slog bottenrekord publikmässigt när Örebro kom på besök i måndag och med tanke på hur Örebro stängde ner Malmö var det kanske skönt för Malmöborna att inte behöva se hur tama deras spelare blev framställda. Örebro stod för en otroligt bra defensivt utförd match under två perioder.

Tyvärr räckte det inte hela vägen då Örebros tvåmålsledning skulle bli både reducerad i powerplay och sedan kvitterad, i en kontring där storstjärnan Andy Miele kunde styra upp en puck bakom en lysande Eero Kilpeläinen, i den tredje perioden. Nu tog Örebro bonuspoängen i förlängningen, men de borde kanske tagit med sig alla tre poäng hem.

Malmö är ett av de lag som skjuter mest i serien, men i den här matchen mötte de sin överman. PB_90 har sammanställt siffrorna nedan, och det är ganska trevlig läsning.

Laguppställning

Totalt skottstatistik

Örebro sköt 51 skott framåt och fick 42 skott emot sig. Detta ger en corsi på 55%.

Backar

Ekbom hade det tyngst vilket får anses rimligt med tanke på hans kräks-uppladdning. Kul för Todd, Backström, Bartley och Arnesson att få så fina siffror.

Forwards

Ja vad ska man säga? Vi har en fin förstakedja som skjuter mängder med skott. Nu får de bara med sig en kasse, men med de lägena man skapar borde man kanske kunnat göra någon ytterligare. Spinkarna hade sin statistiskt bästa match hittills. Fjärdekedjan hade det svårt i denna match tyvärr.

Kommentarer

En väl genomförd match av Örebro. Efter två perioder hade laget en corsi på 63%, men tappar åter igen i sista perioden. Den kedja som tappar mest i sista är den med Mastomäki, Weinstock och Hudacek. Om rapporterna stämmer och Jocke snart kan komma in får vi hoppas att han får igång Weinstock och Libor. Weinstock tycker jag ändå ligger på bra och forecheckar och får loss lite puckar, men Libor har haft svårt att hitta rätt. Han har väl haft ett par frilägen nu där han inte ens har fått till ett vettigt avslut. Jag hoppas att Jocke kan trigga igång Libor mer än vad Mastomäki gör för tillfället. Synd bara att det ska krävas en gammal NHL-spelare för att få fart på honom.

På bilden nedan visas vart alla avslut (inkl PP/BP osv) är tagna och presenteras på den briljanta sidan hockeynews.se. Där kan man även spana in data för övriga matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *