Inför Örebro – Mora [Uppdaterad]

Inför Örebro – Mora [Uppdaterad]

Imorgon kväll drabbar Örebro Hockey samman med nykomlingen Mora. Mora som slog ut värsta konkurrenten Leksand i förra säsongens kvalserie och tog sig tillbaka till svensk hockeys finrum har än så länge inte riktigt varit den slagpåse många trott, även om de inte överraskat stort heller. Laget har tagit sju poäng såhär långt och ligger tolva i tabellen. Snäppet bättre målskillnad än Brynäs och ett Rögle som inte verkar få någonting att stämma.

Mora har stått upp bra i sina matcher, men har flertalet gånger inte orkat hela vägen. De hade lika ställning mot både Färjestad och Växjö sent in i matcherna, men lyckades inte hålla det hela vägen. Tredje perioden verkar med andra ord vara en akilleshäl för båda lagen som möts i Behrn Arena.

Mora kommer till spel utan Örebrobekantingen Michael Haga, samt backarna Matias Lassen och Joakim Lilliehöök. Jacob Nilsson är fortsatt ett frågetecken efter sin långa skadefrånvaro. Han ska vara tillbaka i träning sägs det, men likt Joakim Andersson betyder inte det att han är spelklar. Uppdatering: Jocke spelar rapporterar na.se. 

Örebro har utöver just nämnda Andersson en ganska frisk trupp. Kapten Viktor Ekbom led av lite magsjuka senast mot Malmö, men det märktes inte nämnvärt på isen. I övrigt har laget fortsatt väldigt hög konkurrens bland forwards samtidigt som samtliga backar fortsätter att göra jobbet på ett bra sätt. Det fanns ingen direkt svag länk under förra matchen, men jag misstänker ändå att Sundblad kan komma att varva lite bland spelarna i fjärdekedjan för att ge alla spelare speltid och få lite känsla för var de står.

Det är nog ingen som spelat i den fjärde formationen som hittills visat att de tar en plats högre upp i formationerna, men det krigas gott av killarna och vi får se hur morgondagens lag formerar sig.

Örebro har tre raka segrar i bagaget mot riktigt bra motstånd medan Mora slog HV71 senast efter hattrick av John Persson. Innan dess hade de tre raka förluster. Deras andra seger kom mot Rögle tidigt på säsongen.

Lagen kommer dessutom att spela ett dubbelmöte senare denna månad. Denna match har med andra ord ganska stor betydelse på många sätt. Lagen är tippade i botten i tabellen och inbördes kan dessa poäng ha stor betydelse.

Statistiskt har Örebro överpresterat något de senaste matcherna med en skotteffektivitet över 10% samtidigt som målvakterna bommat igen ganska ordentligt. Örebro behöver skjuta mer samtidigt som de fortsätter på samma lysande sätt med att stänga ned motståndarna som de gjorde mot Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *