Örebro malde ner Mora

Örebro malde ner Mora

Mora stått för lite blandade insatser i SHL såhär långt och dagens match kan nog inte räknas till någon av de bättre. Nu kom de till start med fem ordinarie backar, men det hade nog behövts mer än en back till för att de skulle kunnat utmana Örebro.

Örebro öppnade matchen stark och i sitt första byte i Behrn Arena fick Joakim Andersson göra sitt första mål. Han hade lite tur med puckstudsarna, men stressade ändå fram en bra målchans där han lyckades överlista en för kvällen hårt jobbande Christian Engstrand. Inte långt efteråt kunde Libor Hudacek servera Marcus Weinstock genom slottet och 2-0 var ett faktum.

Matchen gick ner sig lite sedan och den andra halvan av första perioden var ganska dålig på många sätt. Mora visade att de kan sticka upp och skapa lite farligheter, men skärpan i avsluten fanns inte alls där. De skulle reducera till 2-1 genom ett backskott som Eero Kilpeläinen nog hade tagit om det inte lite oturligt styrts in av egen spelare (tror jag?).

Av någon anledning kändes inte 2-1 som helt bergsäker ledning inför den andra perioden, men Örebro skulle ta tag i taktpinnen och verkligen trycka tillbaka Mora under perioder. När sedan Weinstock fick göra sitt andra mål för kvällen, igen serverad av Hudacek, och sedan Daniel Viksten finta Mora-försvaret upp till Dalarna igen och lirka in 4-1 så kändes det som att uppförsbacken blev alltför lång för gästerna.

Den tredje perioden spelades sedan av och det kändes aldrig riktigt som att Mora kunde utmana. Stunder av Hawaiihockey och en del slarv från Örebro som inte sett så mycket av innan var nog det som stack ut med denna match. Örebro gjorde annars jobbet som vanligt och det är en fröjd att se samtliga, verkligen samtliga, spelare ge allt hela tiden.

Även om man så klart vill hylla Joakim Andersson lite extra vill jag inte ta ifrån någon annan deras arbetsinsats idag. Det känns stabilt genom hela laget och jag tror nog att de kommer att fortsätta att vara riktigt svårslagna. Resultatet i denna match kändes dessutom i underkant. Örebro missade många lägen. De hade utan vidare kunnat bli några mål till för hemmalaget.

Nu väntar lite vila innan nästa match på tisdag nästa vecka mot Frölunda som börjat säsongen rätt uselt och sedan HV71 som ligger i andra änden av tabellen. På lördag väntar sedan supportermatchen när Färjestad kommer på besök. Då blir det mer fest än vanligt i Behrn Arena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *