Corsi: Örebro – Luleå 2017-09-21

Corsi: Örebro – Luleå 2017-09-21

Det var en match som på förhand man trodde att Örebro skulle komma ut och dominera på ett sätt liknande det som var när förra matchen avslutades, och det gjorde de också. Framförallt kedjan med Wandell, Manninen och Sallinen hade riktigt bra snurr och var ruggigt jobbiga för Luleå att möta.

Nu nådde dock inte övriga kedjor upp till deras nivå och vissa kedjor hade det rent av väldigt jobbigt. Luleå hade gjort läxan och det kändes som att de matchade sina spelare bättre idag. Även om första perioden gick till Örebro var de två följande klart till Luleå som framförallt avslutade matchen med att rada upp chanser.

Som ni kanske förstår kommer siffrorna nedan också att vittna om en svagare insats. PB_90 har som vanligt sammanställt skotten och ni kan själva läsa hans kommentarer och tyda hans grafer nedan.

Laguppställningen

Backar

Tung match för alla, men framförallt för backparet Arnesson och Aronsson. Det rullades runt en del på backarna och Aronsson lirade endast 11 minuter och Backström 15 minuter. Det blir väldigt mycket speltid på övriga fyra backar där Andersson, Ekbom och Arnesson loggar över 22 minuter och Hellström nästan 20 minuter.

Forwards

Bröderna Spink och Viksten hade en riktigt tung match. De fick i princip inte ett enda längre anfall och hade ett monsterbyte emot sig i sista perioden som drar ner deras corsi något enormt. Jag skulle vilja se att man får in ”rätt” backar när dem är på isen för att hjälpa till i defensiven så mycket som möjligt. I tidigare matcher har dem även lyckats skapa framåt, men i denna match hade dem svårt. Wandell, Sallinen och Manninen riktigt bra och är den enda kedjan som hamnar över 50% corsi. Ahls siffror blir lite dopade i och med att han endast lirade två minuter. Jag kan tycka att man borde ge honom mer istid.

Kommentarer

Jag tycker inte att Örebro kunde nypa dit Luleå i anfallszon som man gjorde i den första matchen och detta blir en statistiskt dålig match. Man vinner i princip enkom på grund av två anledningar, Eero Kilpeläinen och Wandell-kedjan. Lägger man ihop båda matcherna mot Luleå hamnar Örebro på en corsi på 49%.

Totalt skottstatistik: Örebro avlossade 31 skott framåt och fick 51 skott emot sig. Detta ger en corsi på 38%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *