Inför Växjö – Örebro 23/9

Inför Växjö – Örebro 23/9

Efter tre sköna poäng igår och totalt fyra poäng på två matcher är det nog många som känner sig rätt nöjda med hur säsongen har inletts. Örebro har bjudit på ett frejdigt spel med mycket fart på rören som gett mersmak. Nu förlorade man matchen där man spelade som bäst och vann matchen man spelade som sämst, men i båda matcherna har man kommit tillbaka från att varit tillbakatryckta och gjort det med besked.

I Luleå vände man 3-0 till 3-3 efter att man blivit hårt straffade för sina misstag och i Behrn Arena ledde ett långt tryck mot Örebrokassen till två snabba mål för hemmalaget. Samtidigt har Eero Kilpeläinen visat att han nog är den målvakt som Örebro behöver för att det ska finnas någon chans till slutspel.

Nu väntar Växjö i Vida Arena. Det är ett motstånd av en helt annan kaliber. Där Luleå bitvis kändes slöa och ibland nästan ointresserade korta stunder kommer Växjö inte att bjuda på alls lika mycket. Det ska bli väldigt intressant att se hur Örebros spel kan komma att fungera mot ett så pass spelskickligt lag som de orangeblåa smålänningarna.

Örebro behöver minimera de egna misstagen och även om boxplay såg avsevärt mycket bättre ut nu senast skulle det kännas bäst om de kunde undvika det helt. Med en Janne Pesonen som verkar vara i form kommer det att vara förenat med livsfara att sätta sig i situationer med en man mindre på isen. Om de sedan lyckas hålla igång sitt presspel och inte låta Växjö vända på spelet snabbt kanske de kan sno åt sig poäng. Hur många vågar jag inte ens gissa, men det råder inga tvivel om vilket lag som är favorit.

14-3 kommer att resa ned med en trupp vad det verkar och det har nog laget förtjänat som de spelat mot Luleå. Matchen börjar 15.15 och laguppställningen kommer nog bli väldigt lik den som var igår. Varken Todd eller Bartley kommer att vara spelklara och Joakim Andersson kommer inte till spel. Mindre ljumskproblem ryktas det om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *