Snöplig förlust mot Växjö

Snöplig förlust mot Växjö

Jag gick in i matchen med inställningen att alla poäng vi tar är bonuspoäng mot ett så pass bra motstånd. Tyvärr blev det inga poäng, men frågan är nog om det inte borde blivit det? Örebro stod upp bra mot smålänningarna och att de blev utan poäng kan nog snarare ses som lite bittert än självklart.

Växjös första mål var något så turligt som ett felskär som ställde en annars lysande Eero Kilpeläinen och därefter gav öppen kasse. När Örebro sedan kvitterade var det fråga om riktigt bra press från Marcus Weinstock som vann puck, friställde Libor Hudacek som i sin tur gav Christopher Mastomäki öppet mål och hans första puck i nät i Örebrotröjan.

När Växjö sedan tog ledningen igen var det åter ett misslyckat och kanske onödigt komplicerat uppspel som ledde till att Växjö fick ett bra läge istället för att Örebro kom ut ur zon. Nu var Jonathan Andersson riktigt bra i övrigt, men Örebro har inte riktigt råd med att bli straffade på detta vis. Med Daine Todd och Victor Bartley spelklara till nästa match hoppas jag att hela backlinjen ska få sig ett lyft.

På tal om straffar kan jag tycka att det var korrekt att det inte blev straff på Tylor (?) Spinks ”friläge”. En utvisning på motståndaren hade varit trevligt dock.

Den tredje perioden bjöd annars på något som man kanske skulle kunna kalla för strukturerad Hawaiihockey. Det var mycket fram och tillbaka, men samtidigt var det i alla fall lite ordning på anfallen. Örebro tappade dock sitt spel mot slutet och jag tror nog de kommer få höra det från tränarna i summeringen av matchen. De kan bättre än så.

När Örebro sedan fick chansen att spela med en man mer så gjorde man ett hyfsat försök att kvittera, men fick inte in pucken. Powerplay ser bättre ut, men det är fortfarande en bit att gå där. Nu har de en vecka på sig att träna på det. Att de inte tog några utvisningar själva får ses som väldigt positivt, även om boxplay har sett bra ut.

I det stora hela en väl genomförd match av Örebro och nästa gång kanske det är Örebro som får ett gratismål på grund av ett felskär.

Nu väntar Brynäs på lördag. Ett lag som verkar ha en hel del problem med att få sitt spel att stämma. Brynäs har varit ett spöke för Örebro tidigare, men det är kanske dags att ändra på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *