Corsi: Örebro – Mora 12/10

Corsi: Örebro – Mora 12/10

Jag var lite nervös inför denna match. Skulle Örebro klara av att föra en match mot ett uttalat sämre lag? Örebro hade ju två enormt bra perioder mot Brynäs hemma i Behrn Arena, men Brynäs hade jag ganska höga tankar om innan säsongen drog igång. Mora som dessutom bara hade fem ordinarie backar. Det var en konstig känsla.

Det blev en lite annorlunda match där Örebro utan tvekan var puckförande, men såg kanske inte helt naturliga ut i den formen. Det var lite mer slarv och misstag än man är van vid att se från Sundblads disciplinerade killar, men det hindrade dem inte från att ändå köra över Mora. Resultatet var rent av i underkant när signalen gick. Det var inte många misstag heller, men när man är van vid i stort sett inga blir man lite bortskämd.

Som ni kanske förstår kommer det vara extra angenäm läsning från PB_90 idag.

Laguppställning

Total skottstatistik

Örebro sköt 62 skott framåt och fick 32 skott emot sig. Detta ger en corsi på 66%.

Backar

Bra av samtliga egentligen. Nästan fyra backar över 70%, och Todd och Ekbom är uppe och snuddar på makalösa 80%. Ekbom utgick efter skotten han täckte i den andra perioden, vi får hoppas att han är okej och det bara var en försiktighetsåtgärd.

Forwards

Helt makalösa siffror på fjärdekedjan. Dom släpper i princip inte till ett enda skott och hade stundtals väldigt bra tryck i motståndarzon. Franzén och Mastomäki är bra på att täcka puck och gräva fram yta medans Olsson står för speeden och uthålligheten. Bakom där så står Wandell, Sallinen och Manninen för en grym match dom också. Dom hade mängder av bra chanser men lyckades inte sätta dit pucken under denna match.

Det är lite märkligt att de två kedjor som har ”sämst” corsi är dom som gör mål i denna match, men då har dom ju å andra sidan jäkligt bra statistik dom också. Libor såg piggare ut än vad han gjort på länge och två fina assist säger väl mycket. Kan det bero på att Joakim Andersson månntro? Spinkarna släpper fortfarande till flest skott, men som ni ser i statistiken från Hockeynews.se längre ner så är inte direkt skottlägena av yppersta kvalitét medans Spinkarna och Viksten ofta kommer till riktigt heta avslut nära kassen.

Kommentarer

Jag är osäker på om jag någonsin sätt Örebro vara så här överlägsna som under den här matchen, och det märkligaste är att det inte var under det stora trycket dom gjorde mål heller utan det var i början och efter två snabba omställningar. Det är också jäkligt kul att vi har tre kedjor som producerar, och om fjärde kan få fler matcher som denna så kommer det släppa för dom också.

På bilden nedan visas vart alla avslut (inkl PP/BP osv) är tagna och presenteras på den briljanta sidan hockeynews.se. Där kan man även spana in data för övriga matcher. Lägg märke till vart Mora har tagit sina skott ifrån så blir dominansen ännu tydligare. Eero hade en mycket behaglig match där endast ett fåtal skott kom från heta lägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *