Corsi: Säsongsrapport 2 (8 matcher)

Corsi: Säsongsrapport 2 (8 matcher)

Ytterligare fyra matcher har passerat och Örebro har plockat ihop hela 14 poäng. Det känns som klart fler än man vågat hoppats på, men som laget spelat är det ändå inte förvånande. Det har varit strikt och ett lagspel sällan skådat som resulterat i fina skalper mot både Malmö och Linköping. Att man sedan också avfärdade Mora på ett säkert ger hopp inför framtiden.

Matcherna mot Linköping var av två skiftande karaktärer där Örebro i den första matchen styrde bort hemmalaget riktigt bra och i returen i Behrn Arena hade Linköping ändrat på spelet något, men Örebro skulle ändå gå segrande i förlängningen. Mot Malmö stod Örebro för två extremt bra perioder där man inte lät Malmö göra någonting i två perioder. Tyvärr lyckades ändå Malmö kvittera i slutet av matchen, men igen tog Örebro bonuspoängen i förlängningen. Mot Mora var det nästan bara gasa och kör och tre nya poäng.

Laget Örebro

PB: 49,4% corsi. 10,15% skotteffektivitet, 93,90% räddningsprocent ger PDO 104,05 vilket inte är jättehögt, men ändå tyder på en viss överprestering.

Andreas: Örebro har höjt både corsi och PDO sedan förra rapporten. Just nu går laget bra och det märks på mer än ett sätt.

Backar

 

PB: Fyra backar på positiv och fyra på negativ corsi. Jonathans och Todds siffror står ut en del som de som driver spelet framåt. Kul också att Ekbom har tagit sådana kliv mot att bli en bra tvåvägsback i år och det känns generellt som att vi har bra tvåvägsspel från våra backar i år, något som vi inte varit bortskämda med tidigare.

Andreas: Jonathan Andersson fortsätter att bara köra. Daine Todd och Victor Bartley börjar bli lite varmare i kläderna och bättrar på sina siffror från sist. Backström och Hellström backar något från förra rapporten, men det var väntat. De hade lite väl bra siffror sist. Arnesson och Ekbom går båda framåt, framförallt Arnesson hade ganska låg sist och kommer nog fortsätta bättre på sin statistik.

Forwards

PB: Jocke har bara statistik från två matcher så siffrorna är fortfarande lite dopade, men i dom två matcherna har Örebros corsi hamnat på 63% och 66%. Ska bli otroligt kul att följa fortsättningen och jag tror att Weinstock och Hudacek håller med mig.

Lite förvånande att se Kalle Olsson så högt upp, eller hur? Faktum är att sen Kalle kom in i laget har Örebro tagit 10 av 12 poäng. Jag tycker att Kalle passar bra i Sundblads system och han har verkligen höjt fjärdelinan sen han kom in. Senaste matchen med Mastomäki och Franzén var helt galen och jag tycker att man nu verkar ha hittat fyra kedjor som känns rätt spikade, med Abols som extraforward. Frågan är hur många mer matcher Glenn, Wiklander och Ahl får, det känns som att dom verkligen har hamnat på efterkälken i dagsläget.

Spink-kedjan släpper fortsatt till mycket skott, men mot Mora senast så var dom flesta skotten utifrån, kan det vara ett sammanträffande eller har det varit så tidigare också? För faktum är ju att dom inte släpper in fler mål än övriga kedjor.

Andreas: 

Kalle Olsson har kommit in och verkligen visat att han ska spela. Att han var bra på rören och spelade säkert defensivt visste vi, men med Sundblads spel kommer han verkligen till sin rätta. Gustaf Franzén har även han visat under de senaste matcherna att han bör få istid. När Joakim Andersson är tillbaka faller Christopher Mastomäki ner i fjärdekedjan och i och med det blir det en sjukt jobbig kedja att möta.

Annars är det ”förstakedjan” med Wandell, Sallinen och Manninen som har bäst corsi. Mycket på grund av att de brukar ha mycket puck och släpper inte till speciellt mycket. Hudacek och Weinstock har bättrat på sina siffror och det tror jag de kommer att fortsätta att göra. Desamma gäller bröderna Spink och Daniel Viksten. Alla har bättrat sig, men de ligger fortfarande längre ner på grafen och behöver nog bli ännu bättre.

Speltid

Nedan finns speltiden för spelarna och hur de presterar i plus-minus-ligan. Istiden har blivit mer spridd nu och vissa det märks att man belastar spelarna mindre. Fler spelare får spela lite mer. Anmärkningsvärt att Backström fortfarande inte varit inne på ett mål bakåt.

Spelare Position Matcher Istid +/-
Linus Arnesson D 8 20:56 +7/-2
Jonathan Andersson D 8 20:53 +4/-4
Viktor Ekbom D 8 18:57 +8/-2
Daine Todd D 5 18:54 ´+3/-1
Victor Bartley D 5 17:00 +3/4
Tom Wandell F 8 16:23 +5/-3
Libor Hudacek F 8 16:05 +6/-3
Jere Sallinen F 8 16:05 +6/-3
Alexander Hellström D 8 16:05 +3/-2
Tylor Spink F 8 15:56 +5/-2
Tyson Spink F 8 15:48 +5/-2
Marcus Weinstock F 8 15:35 +6/-4
Sakari Manninen F 8 15:21 +6/-2
Joakim Andersson F 2 14:50 +4/-2
Daniel Viksten F 8 14:42 +2/-2
Gustav Backström D 8 14:41 +5/0
Christopher Mastomäki F 8 14:37 +3/-1
Arvid Aronsson D 3 13:09 +2/-1
Kalle Olsson F 4 11:33 +2/0
Rodrigo Abols F 7 09:35 0/0
Glenn Gustafsson F 5 09:25 0/0
Gustaf Franzén F 8 08:02 1/0
Johan Wiklander F 4 07:38 0/0
Filip Ahl F 5 05:34 0/0

Denna tabell är sammanställd med hjälp av SHL.se/statistik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *