Inför Frölunda – Örebro

Inför Frölunda – Örebro

Örebro har studsat tillbaka ordentligt efter uppehållet och tagit två starka segrar mot Skellefteå och Rögle. Skellefteå var en tuff nöt att knäcka, men laget lyckades vända ett underläge och på ett övertygande sätt kunde man spela hem tre poäng. Mot Rögle var det en betydligt tråkigare match, men Örebros höga lägstanivå gjorde det väldigt svårt för Rögle att få till några riktigt farliga avslut. Det var mycket skott utifrån som Kilpeläinen enkelt kunde plocka ner blandat med perioder av Örebrotryck där han inte hade något att göra.

Frölunda däremot har förlorat två raka på straffar, den ena mot Djurgården och den andra mot Luleå. Båda dessa lag skulle jag säga är ganska formstarka och egentligen är det inget att skämmas speciellt mycket för. Mot Djurgården tappade man ledningen mot slutet av matchen och mot Luleå hämtade man upp hela 3-0 till 3-3 innan det blev dags för förlängning.

Frölunda kan dock se fram emot två nyförvärv idag i form av Joel Mustonen och Mike Weber. Mustonen ska reda ut centerbristen och Weber får det otacksamma uppdraget att styra upp ett klent försvarsspel. Mustonen vet vi vad de får, en snabb spelare med ett bra skott, men också väldigt beroende av ett gott självförtroende.

Weber däremot är en stor och stark back som spelar bäst i egen zon. Hur han hanterar de stora ytorna och det snabba spelet blir intressant att se, men det kommer bli en omställning för han som nog är van att kunna utnyttja de mindre ytorna för att komma närmare motståndarna för chansen att trycka till.

Örebro kommer att ställa över Joakim Andersson och Daniel Viksten denna match. Daine Todd är inte spelklar ännu, men förhoppningsvis är han det veckan som kommer. Filip Ahl ersätter Viksten och Christopher Mastomäki tar Anderssons plats. Abols går in i fjärdefemman tillsammans med Gustaf Franzén och Glenn Gustafsson. Kalle Olsson blir extraforward denna match. Kalle som tyvärr inte hade det helt lätt senast mot Frölunda.

Kilpeläinen fortsätter i målet.

Matchen börjar 15.15 och sänds på Cmore Live 2, om man inte vill åka med 14-3 ner för att kolla live så klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *