Inför Frölunda – Örebro

Inför Frölunda – Örebro

Om Örebro överraskat såhär långt på säsongen har nog Frölunda varit en stor besvikelse. Fram till senaste matchen mot Linköping hade laget spelat rent av ganska svajigt och inte varit värd många fler poäng än de faktiskt skrapat ihop. Mot Linköping hade de lagt om spelet och såg till att få ut så mycket som möjligt av de spelare de faktiskt hade tillgängliga istället för att spela efter den modell helst ville spela. Det var rakare och enklare, och det gav resultat.

De två första perioderna var rent av riktigt bra från Frölunda och det var inget snack om vilket lag som ville vinna den matchen mest. Med det sagt kommer nog Örebro att bli en klart svårare nöt för dem att knäcka. Linköpings försvarsspel har varit stundtals ganska dåligt medan Örebro har spelat riktigt bra sådant.

Örebro har dessutom en bra historik från Göteborg där man plockat kanske rent av oförtjänt mycket poäng genom åren. Nu är det ett helt nytt Örebro som åker ner dit. Ett Örebro som lägger stor vikt vid att varje man gör sin del av jobbet och dessutom gör det stabilt. Direkta svagheter i laget är få, i alla fall defensivt.

Örebro har just nu ingen uttalad på skadelistan och jag misstänker det finns en stor chans att laget ser väldigt likt ut som det gjorde mot Mora. Viktor Ekbom utgick då efter två perioder, men det kan ha varit en ren försiktighetsåtgärd. Örebro varvade ganska mycket bland spelarna och såg till att fördela speltiden bra.

Det känns ganska onödigt att orsaka slitskador på spelare bara för man hellre vill vinna med 6-1 än 4-1. Tre poäng är tre poäng.

Frölunda saknar Pathrik Westerholm, Sean Bergenheim och Mattias Nörstebö just nu. Framförallt finländaren Bergenheim märks så klart av, men han verkar bli borta ett tag med en ryktad hjärnskakning. Westerholm har tyvärr inte riktigt levererat, men orsakar en viss brist på centrar, medan Nörstebö kanske mer är en breddback än spets.

Det finns stora chanser att detta kommer bli en match med mycket kamp och skridskoåkande. Det spel Frölunda spelade senast påminde mer om det spel Örebro haft under säsongen än deras tidigare strategier. Det finns risk för mycket känslor med andra ord. Det gäller att hålla sig på rätt sida om domaren en sådan här match, mer än vanligt tror jag.

Joakim Andersson får återvända hem till klubben som lade grunden för hans äventyr i Nordamerika. Det måste så klart vara lite speciellt. Inte minst med tanke på hur hans skadehistorik varit på sistone. Det ska bli kul att se om han, Weinstock och Hudacek kan fortsätta producera på samma sätt. Då kanske Örebro verkligen har hittat ett offensivt vapen också.

Puckägarlinan med Wandell, Sallinen och Manninen har trots allt kanske inte riktigt fått igång produktionen helt och hållet, men med tanke på att motståndarna aldrig kommer någon vart med dem på isen kan jag leva med det tills vidare. Det är nästan retsamt hur bra de lyckas hålla i och vinna tillbaka puckar när de är på isen. Det kommer nog lossna för dem till slut.

Matchen spelas imorgon 19.00 i Scandinavium, Göteborg, och sänds på Cmore Live 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *