Dags för match imorgon, mot AIK borta

Dags för match imorgon, mot AIK borta

Säsongens första träningsmatch närmar sig med stormsteg. Imorgon torsdag klockan 19.00 släpps pucken när AIK tar emot Örebro i Pinbackshallen i Märsta. En härlig liten hall som rymmer cirka 1200 personer på läktarplats och normalt sett är hemmarink till Wings HC Arlanda, som för övrigt är Daniel Marmenlinds moderklubb.

AIK gjorde en helt OK säsong förra året när allt var spelat och tabellen klar. Vägen dit var dock aningen svängig och det blev ganska tidigt klart att man skulle behöva söka sig efter en ny tränare efter säsongen. Namnet som det blev är i allra högsta grad bekant för oss Örebroare: Tomas Mitell. Mitell kommer senast från en roll som assisterande tränare i Mora.

Han är annars bäst känd som en livsfarlig back som kunde styra ett powerplay likt få andra.

Annars är det främst på backsidan som AIK har förnyat sig. Man har hela sex nya backar, varav två är på try-out. Det mest namnkunniga nyförvärvet finns dock på forwardssidan där man plockat in Eric Castonguay från Leksand. Även målsprutan Anton Holm från Södertälje förtjänar att nämnas.

De två kanske mest tyngsta förlusterna är Jonathan Andersson som gick till just Örebro och Daniel Olsson Trkulja som gick till Linköping. Det var fler spelare av dignitet som försvann, men dessa känns som de som borde svidit mest.

I Örebros fall ska det bli intressant att se vilket lag de kommer att matcha imorgon. De har en väldigt bred trupp att tillgå och jag gissar att try-out-spelarna Tylor och Tyson Spink kommer att ha lite företräde för att få en chans att visa upp sig innan kontrakten löper ut den sista augusti. Annars hoppas man så klart att spelare som Joakim Andersson och Daniel Viksten kanske får spela lite, men samtidigt känns det som att de om några borde få vila i ett läge där många vill spela.

Även i Örebro är det många nya backar och just Jonathan Andersson känns som en kille jag kommer att kolla lite extra på. Även Ondrej Vitasek ska bli spännande att se i Örebrotröjan. Bland forwards ska det bli kul att Sakari Manninen i aktion och så undrar man givetvis hur länge som Marcus Weinstock ska kunna hålla uppe sin höga nivå? Jag gissar ett bra tag till.

Cmore sänder matchen och sändningen börjar 18.55. Ni hittar den här: AIK – Örebro HK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *