Regeländringar inför kommande säsong

Regeländringar inför kommande säsong

SHL har lagt upp ett dokument med de regeländringar som kommer att ske inför den kommande säsong, och jag tycker spontant att det ser väldigt lovande ut. SHL må vara försiktiga (läs: långsamma) med att införa ändringar, även på saker som verkligen verkligen verkligen irriterar publiken, men de verkar faktiskt lyssna något.

  1. Först och främst kommer man att utvärdera en ny hantering av tekningar där man under augusti månad kommer att tillåta spelare att sparka pucken till medspelare vid tekningar. Samtidigt kommer också att tillåta ett lag som varnas att använda samma tekare vid andra försöket. Man behöver alltså inte längre byta tekare. Om det faller väl ut kommer det att implementeras till säsongen.
  2. Lag kommer att kunna anmäla en tredjemålvakt till laguppställningen ifall någon av de ordinarie verkar osäkra.
  3. Domarna får bestämmanderätt över om en målvakt är störd och ribban höjs för vad som räknas som att han blivit det. Exakt vad det innebär har inte blivit fastställt, men nivån ska ändras i alla fall.
  4. Arbetet med att få bort huvudtacklingar från isen fortsätter.
  5. Situationsrummet och referensgruppens arbete ses över. Bemanningar och bedömningar främst. Mer om detta kommer vid ett senare skede.
  6. Ingen mera skrapning av isen inför straffläggningen. Alla straffar läggs mot samma mål.

Överlag känns detta som bra punkter allihop, om än något diffust i några av fallen. Det är hur som helst steg i rätt riktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *