Disciplinerat Örebro sänkte Malmö

Disciplinerat Örebro sänkte Malmö

Till ytan kan det sett ut som en ganska tråkig och kanske rent av dålig match, men i detaljerna fanns det så mycket mer godis att se. Örebro stängde otroligt effektivt ner Malmö och släppte i stort sett inte till någonting, samtidigt som man faktiskt också hade en del farligheter framåt. Malmö såg otroligt sega och bleka ut. Örebro såg ut att vara rappare och träffsäkrare i det mesta.

Det kändes därför inte helt fel att Örebro tog ledningen. De kontrollerade ändå matchen ganska bra även om de inte skapade en hoper av chanser framåt. De utökade sedan till 2-0 i powerplay, kul att den spelformen fungerar bättre och bättre, och fortsatte att styra av Malmös spel effektivt. I det läget kändes det som att Örebro skulle kunna spela hem tre poäng mot självaste Malmö, och göra det helt rättvist.

Tyvärr skulle Malmö både reducera och kvittera innan matchen var slut. De tog sedan över spelet och kom loss lite mer i den tredje perioden, men de kändes fortfarande inte hyperfarliga. Malmö har spelat väldigt mycket bättre i andra matcher. Örebro gjorde helt enkelt ett stabilt jobb med att göra Malmö dåliga, men den tredje perioden spökar fortfarande lite för Örebro. De klarar inte riktigt av att stänga matcher.

Att sedan bröderna Spink går in och avgör ännu en match i förlängningen är bara godis för en hockeyälskare. Dessa två bröder lever, äter, andas hockey på dagtid och drömmer säkert om hockey med så fort ögonlocken faller på plats. Det är så mycket positiva känslor som sprids kring dessa två att man bara blir glad av att se dem spela. De sliter som djur och kan utöver det även dra riktigt fina finter och har ett grymt passningsspel dem sinsemellan. Att de gör det för en spottstyver av vad SHL:s stora stjärnor får betalt är bara ytterligare än fjäder i hatten för Niklas Johansson och hans lagbygge.

Nu blev det ”bara” två poäng, men jag säger det igen; som Örebro spelar just nu fruktar jag inget lag, men jag tänker fortsätta att inte ta ut något i förskott. Örebro är bottentippade och säsongen är lång. Experter har haft fel förut, det vågar jag påstå, men hur fel kan de ha om detta lag?

Örebro siktar på slutspel, men inför säsongen tror jag att undvika kval ändå var ett godkänt resultat. Om de fortsätter spela på detta vis kommer allt annat än slutspel vara en besvikelse. Mest av allt för att jag bara vill se dem spela så många matcher som möjligt. Det var inte igår man kände att Örebro verkligen utmanar och gjorde det med en sådan positivitet.

Härnäst väntar ett väldigt svårbedömt Mora på torsdag i Behrn Arena. De har inte inlett säsongen strålande direkt, men de har överraskat en del i några matcher. Det är ingen given seger utan kommer att fortsatt krävas att laget Örebro fortsätter på det spår de hittat in på. Tre raka segrar minns jag inte senast Örebro tog. Jag tänker passa på att njuta lite extra nu under kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *